Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Nackdelarna med vätgas som alternativt bränsle

I 2003 president George W. Bush förklarade att det var dags att skapa en nationell vätgasinfrastruktur till makten bränsle-cellbaserade bilar. Väte är det vanligaste grundämnet, och när den frigör energi den enda biprodukten är vatten. Bränsle från väte skulle visa sig vara obegränsat om den används för att lagra energi från en nonpolluting och förnybar källa. Tyvärr, det finns några allvarliga tekniska, miljömässiga och ekonomiska nackdelar med användningen av vätgas som alternativt bränsle. Densitet och förvaring
Vätelagring kräver särskild hantering.

Varje kilo väte innehåller tre gånger så mycket energi för en gallon bensin men kräver fyra gånger utrymmet. Ett fordon med en 12-liters tank skulle kräva en 48-liters tank av väte för att ge samma mängd energi. Vätgas tankar skapar inte bara en förvaring problem, men en potentiellt katastrofal situation om punkterad. Långsiktig lagring är en annan fråga, som av säkerhetsskäl måste flytande väte tillåtas avdunsta. Detta resulterar i en förlust av hälften av bränslet i en bara två veckor, även om fordonet inte används.
Production
produktion av vätgas kräver vanligtvis användning av fossila bränslen.

skillnad från fossila bränslen, kan vätgas inte brytas utan måste framställas. Naturgas är det mest använda råmaterial. Processen, som kallas ånga metan reformation, separerar naturgas till vätgas och koloxider. Oxiden växthusgaser släpps ut i atmosfären. Ett annat sätt att utvinna vätgas är att ta vatten och bryta ner det till syre och väte genom elektrolys. Denna process kräver el, är de flesta som skapas genom användning av fossila bränslen.
Infrastruktur och Transport
rörledningar Vätgas är dyrare än oljeledningar.

Transportera väte med järnväg eller lastbil är ineffektivt. Popular Mechanics uppskattar att en lastbil som bär normalt tillräckligt med bränsle för 800 bilar bara kan bära tillräckligt med vätgas till bränsle 80. Vätgas rörledningar kan leverera stora volymer av energi men kräver speciella material och tekniker konstruktion som gör dem dyra att bygga och underhålla. Generera väte vid den behövs, till exempel en bensinstation, kräver stora mängder elektricitet.
Ekonomiska realiteter
en PEM bränslecell kostar ca $ 36.000.

stora mängder energi som krävs för att producera, lagra, transportera och omvandla vätgas till användbar kraft innebär att vätgas är dyrt och slösaktigt. Lisa Zyga uppskattar att endast 25 procent av väte kvar för praktisk användning efter alla faktorer beaktas. En stor investering i infrastruktur kommer att krävas om väte är alltid att vara ett praktiskt alternativ bränsle. Energibolagen kommer vara tveksamma till att bygga upp infrastrukturen innan vätgasdrivna fordon är vanliga. Konsumenterna kommer att vara tveksamma till att köpa fordon innan infrastrukturen är på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134643.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.