Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Delar av en Hydrogen cell

Modern teknik gör det möjligt för oss att konstruera bränsleceller med kemi, fysik och teknik för att skapa billigare, renare el. Även första försök i 1839 av Sir William Grove, dessa "gas batterier" var inte praktiskt och avslogs till förmån för förbränningsmotorer bensindrivna. Idag har vi anledning att gå tillbaka och utveckla denna effektivare, renare och billigare vätedrivna källa till elektricitet. Fuel

År 1960 utvecklade National Aeronautic and Space Administration (NASA) en cell vätgas för att ta ut i rymden med hjälp av principerna om elektrokemisk reaktion, eller "omvänd elektrolys" genom två elektrokemiska reaktioner. Den vätgasdrivna bränsleceller operation använder ett system som finns i naturen, omvandla vätgas till energi. Bränslen som används vid dessa reaktiva elektroder kan vara vatten, metan, bensin eller kol - något som innehåller väte. Vätet i dem extraheras av bränslecellen och används för att skapa elektrisk energi. Eftersom bränsleceller måste matas med bränsle, anses de öppna system, till skillnad från ett batteri slutet system, vilket helt enkelt lagrar elektricitet kemiskt.
Delar av Hydrogen Cell

I centrum av det väte bränslecell är elektrolyten, som används för att separera två elektroder.

elektroder (som är reaktiva tillsammans) sitta på vardera sidan och är katalysatorer där elektrokemiska reaktioner uppstår. En är anoden, eller bränsle, och den andra är katoden, eller oxidant (ofta med luft).

Separatorer eller bipolära plattor placeras på utsidan av denna "stapel" av två elektroder med elektrolyten mellan dem, för att samla den resulterande strömmen och även för att bygga den spänning som används som elektrisk energi. I vissa vätgasdrivna bränsleceller, är detta utanför del även kallad power balsam, eftersom det inverterar likström till växelström, som används av de flesta apparater. Elektroderna, katalysator och plattor är fastskruvade på en större tallrik med

hårdvara för att hålla dem samman.

En typisk liten, enkel väte cell sätter ut 8-28 volt. För att producera tillräckligt med el för att driva något, måste många bränsleceller användas, så en gruppering av flera bränsleceller kan göra upp energikälla för att driva ett fordon eller utrustning.
Elektrolyter Används i Olika typer av celler

grund av flexibiliteten i utformningen och de olika bränslen som används, har flera olika typer av vätgasdrivna bränsleceller har utvecklats. De typer av bränsleceller är beroende av vad elektrolyterna är gjorda av i "stacken." Det finns den fastoxidbränsleceller (SOFC), den bränslecell med smält karbonat (MCFC), proton exchange membrane (PEM) och fosforsyra bränsleceller (PAFC). Direkta metanol bränsleceller (DMFC), en av de PEMs, använda direkt-flöde metanol, men DMFCs är inte särskilt effektiv, eftersom metanolen kan passera över genom membranet

Bränsleceller kan göras. mycket stora, att driva en bil i vilken bensin, väte, vatten eller annat bränsle omvandlas av cellen för att köra en elektrisk motor. Vätet bränslecell som skapar el från annat bränsle än bensin har fördelen av att vara tystare, har inga utsläpp utom vattenånga och kan vara mycket effektiv.

Vätebränsleceller kan användas för att driva apparater såsom datorer, digitalkameror, värmare, ljus eller andra föremål, eftersom de inte behöver laddas och är lätt bärbar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134201.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.