Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Avstånd till fabrikatbiodiesel

Biodiesel har snabbt blivit ett önskvärt alternativ till fossila bränslen för att driva motorer. Burning biodiesel producerar 80% mindre utsläpp av koldioxid, och motorer köras mer effektivt på biodiesel än på traditionell diesel. Du kan göra biodiesel från olika naturliga källor, inklusive olja, fett och biomassa. Det är möjligt att göra biodiesel hemma från vegetabilisk olja som återvunnits från en restaurang eller jungfruolja som aldrig har använts tidigare. Om du väljer att homebrew, vara försiktig, eftersom många av de kemikalier är mycket toxic.The följande procedur genererar mindre än en liter biodiesel, men använder vardagliga utrustning. Om du vill göra större mängder, det finns protokoll på internet som beskriver hur man bygger en biodiesel reaktor. Saker du behöver
Ren vegetabilisk olja (aldrig använt) katalog Lye
Metanol
två 2-liters tom soda flaskor med lock, ren och torr inuti
doseringsmått att hålla 250 ml vätska och 1 L flytande
1/2 tsk åtgärd
Tom Mason Jar
Funnel
kroppstemperatur vatten
Säkerhetsutrustning, inklusive skyddsglasögon, handskar, långärmad tröja och långa byxor

Visa mer instruktioner
Göra Biodiesel
1

Mät upp 250 ml metanol och häll detta i masonburk. Tillsätt ca 1/2 tsk (4 g) av lut, dra åt locket väl så att det inte finns läckage och skaka burken tills lut grundligt löser sig i metanol. Fullständig upplösning kan ta tio minuter.
2

Heat en liter ren, oanvänd olja till 140 grader C. Häll den heta oljan genom tratten i den torra läsk flaska. Se till att du är i ett väl ventilerat område, häll metoxid genom tratten på toppen av den heta oljan. Ta tratten ut, och skruva på locket ordentligt.
3

Skaka flaskan kraftigt ungefär fyrtio gånger. Ställ flaskan ner på en fast yta. Inom 10 minuter kommer två lagren börjar separera. Inom de närmaste dagarna kommer det ljusare översta lagret (biodiesel) blir mindre grumlig, och glycerin biprodukt kommer att fortsätta att sjunka till botten.
4

Tvättning av biodiesel med kroppen-temperatur vattnet kommer att ta bort ytterligare föroreningar, inklusive alla glycerol som fortfarande kan lösas. Häll försiktigt din översta biodiesel lagret i 1 L mätglaset. Den glycerol skiktet är tät och bör, för det mesta, stanna kvar i soda flaskan. Mät upp 1 liter, eller nära 1 liter, biodiesel. Häll detta, med hjälp av en ren tratt, i den andra torra läsk flaska.

Lägg hälften av denna volym (500 ml, om din ursprungliga biodiesel volymen var 1 L) av kroppens temperatur vatten till biodiesel och ersätta lock. Rotera försiktigt flaskan i 30 sekunder - inte skaka den. Ställ sedan in flaskan på en plan yta, och skikten bör separera med smutsigt vatten på toppen. Ta av locket och, med tummen över öppningen av flaskan som en kontroll, häll bort det mesta av det smutsiga vattnet för att slutföra den första tvätten.
5

Fortsätt tvättprocessen genom att lägga till ytterligare en halv volym av kropp-temperatur vatten. Den här gången kommer du att rotera den stängda läsk flaska för en minut. Tappa det smutsiga vattnet som du gjorde i föregående tvätt att slutföra den andra tvätt av din biodiesel.

Tvätta en tredje gång, med samma process som den andra rundan.
6

Tillsätt samma mängd vatten som du har använt i tidigare omgångar, men på denna punkt, kan du skaka mer kraftfullt för en minut varje gång. När du skakar flaskan, se till att låta det sitta tillräckligt länge för att uppnå fullständig separation av skikten.

Du kommer att känna din tvätt är klar när vattnet är klart. Om du, efter din femte tvätt, gör din vattenskikt inte är klar, måste du fortsätta tvätta.

När du känner att din biodiesel är tillräckligt ren, häll bort så mycket av vattnet som du kan och sedan låta behållare sitta i solen med locket av för att låta det kvarvarande vattnet att avdunsta. Den biodiesel är sedan klar att använda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134695.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.