Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Är hybridbilar farligt?

Med tillkomsten av hybridbil tekniken blir allt vanligare på våra vägar, är det bara naturligt att ställa frågor om dessa bilar. De är oftast mycket säkert, men det finns några frågor du kan ha om dem. Som med någon annan bil, det finns vissa försiktighetsåtgärder du bör vidta för att göra din upplevelse så säker som möjligt. Gör hybridbilar äventyra blinda?

Ett stort bekymmer med hybridbilar är de relativt låga bullernivåer som de lagt ut. Eftersom blinda människor ofta navigera med sina andra sinnen, speciellt att höra, kan detta vara ett problem. Lösningar inkluderar att vara mer medveten om din omgivning när du kör din hybridbil, se till att du inte av misstag klippa ner alla fotgängare --- blinda eller på annat sätt. Den japanska regeringen, tillsammans med japanska biltillverkare, undersöker för närvarande möjligheterna att installera utrustning för att göra ljud som hybridbilar kör längs, varna blinda människor som en potentiell fara är nära. Se Resurser för mer information om detta ämne.
Kan hybridbilar electrocute räddningspersonal?

Eftersom de är åtminstone delvis drivs med el, kan du vara orolig vad kommer att hända i händelse av en krasch. Kommer räddningspersonal att säkert kunna rädda dig om det värsta händer? Faktum är, flera försiktighetsåtgärder säkerhetssystem är på plats att inte tillåta hög spänning från att köra genom chassit på din hybridbil. Både du och alla räddningspersonal som försöker rädda bör du tryggt kunna röra din bil, utan skadeverkningar. Dessutom är hybrid biltillverkare färglägga alla högspänningsledningar i bilens motorrum apelsin, så de är lätta att identifiera.
Är hybridbilar farliga för människor med defibrillatorer och pacemakers?

Även om det är sant att elektromagnetiska fält kan utgöra en särskild fara för dem med defibrillatorer installerade och pacemakers, kör hybridbilar bör inte vara ett problem. Dock bör personer med dessa villkor förmodligen inte försöka göra sin egen motor underhåll, och i stället lita på vården av sin bil till proffs. Direkt exponering (t.ex. stående rätt över din motor) kan skada dem med defibrillatorer och pacemakers, och du vill inte ta den risken. Addera Hur långvarig exponering för elektromagnetiska fält?

elektromagnetiska fält eller elektromagnetiska fält, finns överallt omkring oss varje dag. Från kraftledningar för mikrovågor, från kraftverk till alla elektroniska enheter (t.ex. datorn) du använder på en daglig basis --- Dom är överallt. Medan vissa hybrid bilägare har rapporterats insjuknade efter att köpa sina hybridbilar, är det viktigt att inte dra några slutsatser alls. Inte tillräckligt med forskning finns ännu inte säga om de EMF genereras av hybridbilar är verkligen farligt. Addera Hur de faror som hybrid bilbatterier för miljön?

Som en bekymrad medborgare, är du förmodligen orolig batterier ruttna bort i en deponi någonstans. Sedan hybrid bilbatterier är i huvudsak bara större versioner av AA-och AAA-batterier du brukar använda i fjärrkontroller och andra enheter i hemmet, är det förståeligt. Du bör dock veta att blybatterier är de som orsakar mest skador på vår miljö. Som av September 2009, är mest hybrid biltillverkare använder nickel-metallhydrid (eller NiMH) batterier i sina bilar, vilket är betydligt mindre miljöbelastande. Båda typerna av batterier kan --- och bör --- återvinnas. Denna del är därför endast så farligt som du låter det vara. Se till att återvinna alla dina batterier --- inklusive dem från din hybridbil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134085.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.