Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man kan rena Glycerin

När biodiesel görs, glycerin skapas som en biprodukt. Många människor som gör vill biodiesel att rena överblivna glycerin så att den kan användas eller komposteras. Den glycerin kan renas med hjälp av kemikalier och värme, vilket kommer att ta bort majoriteten av metanol och tvål kvar från biodiesel beslutsprocessen. I denna process glycerinet kommer att nå en relativt ren form, och kan användas i industriella tillämpningar eller som en rå hushåll tvål. Det kommer dock inte att nå samma nivå av renhet som livsmedelskvalitet glycerin som finns i kosmetika. Saker du behöver
Crude Glycerin
Fosforsyra
värme kondensor Goggles
värmebeständiga handskar
Visa fler instruktioner
1

Hitta ett väl ventilerat område att arbeta i. glycerin frigör metanol rök under reningsprocessen, vilket kan vara farligt. Vidta säkerhetsåtgärder genom att bära skyddsglasögon, skyddskläder och värmetåliga handskar. Du kommer att börja med biprodukten glycerin kvar från att göra biodiesel.
2

Mix fosforsyra i den ofiltrerade glycerin för att ta bort tvålen. För att bestämma mängden syra du bör använda, måste du gå tillbaka till hur mycket natronlut du använde när du gör biodiesel. Enligt Journey to Forever hemsida, för varje gram natrium används lut, bör du använda 1.5 till 1.7 ml fosforsyra, i en 85-procentig lösning.
3

Observera som syra bringar glycerin att separera. Tvålen kommer att bryta ner och flyta upp till toppen, där den kan avlägsnas genom skumning det från ytan. Var försiktig när du arbetar med syran.
4

Värm glycerin till över 150 grader Fahrenheit i tryckkokaren. Detta gör att metanol för att separera ut från glycerin.
5

Låt glycerin koka i minst en timme. Metanolen kommer att koka ut. Alternativt, lämna glycerin för att sitta i ett väl ventilerat område för tre veckor, och metanolen avdunstar.
6

Häll glycerin till önskad förvaringsbehållare. När svalnat, den flytande glycerin hårdnar i en brun, vax-liknande föremål.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134499.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.