Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka är skillnaderna mellan förnybara och ej förnybara resurser?

Huruvida en resurs är förnybar eller icke förnybara är inte alltid en enkel uppmaning. När det sista uns av guld i en fjällbäck panoreras av en malmletare, skulle man kunna säga att guldet var en nonrenewable resurs. Några hundra år senare, är mer guld sannolikt att ha tvättats i strömmen och resursen förnyas. Det finns flera sätt att se på denna fråga. Living
saker

Living, kan reproducera, att de växter eller djur, är den ultimata förnybar resurs. Med rätt hantering och djurhållning, kommer grödor och boskap finnas tillgängliga på obestämd tid för människor att använda som en resurs. Addera När Alive

kol, olja, kalksten och andra resurser resultatet av levande organismer från svunna tider dö och transformering, med tiden, till användbara resurser. Mängden av dessa resurser på jorden vid någon tidpunkt är ändlig. Om människor skulle bryta och bränna den sista biten av kol på planeten, skulle det vara borta för alltid i praktisk mening, men mer skulle så småningom bilda ges tillräckligt med tid.
Aldrig Alive

Malm och element såsom metaller och oorganiska sten var aldrig vid liv men kom att bli som en följd av de processer som bildade jorden. Trots att jorden fortfarande är dynamisk, vilket framgår av vulkaner och jordbävningar, de flesta av de processer som bildade sådana användbara och tillgängliga resurser har upphört, och dessa resurser är icke förnybara.
Naturligtvis Förnybar

p Det är samma mängd vatten på jorden nu som det var för hundra år sedan eller en eon sedan. Eftersom detta belopp är ändlig, kan man kalla vatten nonrenewable. Men eftersom det naturligtvis cykler och inte stadigvarande används eller omvandlas, skulle det kunna kallas förnybar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134636.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.