Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur du gör din egen E85

Konsten att destillera har praktiserats sedan dess uppfinning av den persiska läkaren Ibn-Sina. Destillation kan användas för att koncentrera etylalkohol, en produkt av fermentering av jäst. Etanol är ett alternativt bränsle som när de produceras av en individ kan kosta så lite som $ 1 per gallon. Göra E-85 hemma är en enkel process och en mycket effektiv lösning för höga kostnader för bränsleförbrukning. Saker du behöver
Förnybar energi destillering licens
£ 124. socker
60 liter vatten
200 g turbojäst
Reflux destilleriet
Värmekällan
Stor mäsk behållare
Etanol vatten membranfilter
stor blandning sked

Visa fler instruktioner
1

Skaffa en förnybar energi licens etanol destillation. Detta är nödvändigt för att destillera etanol lagligt och för att undvika åtal.
2

Häll socker i stora mäsk containern. Koka 30 liter vatten och häll vattnet i mäsk kärl sockret. Blanda med en stor blandning sked tills allt socker är upplöst. Vid denna tidpunkt lägga de återstående 30 liter vatten till mäsk behållaren.
3

Häll turbojäst i mäsk behållaren. Täck mäsk behållaren och vänta fem på sju dagars eller tills jäsningen upphör. Detta markeras med ett upphörande av karbonatisering (inga bubblor) och ett tjockt skikt av jäst på botten av mäsken behållaren. Överför vätskan till en mindre behållare för destillation eller använd mäsken behållaren
4

. Tänk på att använda den stora mäsk container kräver en stor destillationsapparat. Därför är det mer ekonomiskt att destillera med en mindre behållare.
5

Köp en reflux fortfarande destillation kit eller göra en själv. Följ det normala förfarandet för destillering, värma mäsken till 173 grader Fahrenheit. Samla upp vätska som produceras från den första destillationen och destillera det en andra gång. Detta för att öka alkoholhalten av destillatet.
6

Filtrera den koncentrerade alkoholen med användning av etanol filtret vatten membran. Detta tar bort eventuellt kvarvarande vatten. Etanolen ska nu helst vara 100% koncentration (200) bevis.
7

Blanda 150 ml bensin med varje 850 ml 100% etanol för att producera E-85. 10 liter E-85 skulle därför innehålla 8,5 liter etanol och 1,5 liter bensin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133922.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.