Svenska Bil >> Driving Safety >> Racing School >> Content

New York State Headlight lagar

Förare måste vara extra försiktig vid körning i vissa förhållanden, till exempel på natten eller vid dåligt väder. Att förstå hur man använder strålkastare ordentligt är ett viktigt steg mot att bli en säkrare förare. För förare i staten New York, vissa strålkastare lagarna är i kraft för att göra vägarna så säkra som möjligt. Alla förare bör vara medveten om dessa lagar. Night Driving

New York, måste strålkastarna lagligen användas mellan 30 minuter efter solnedgången och 30 minuter före soluppgången. Denna regel infördes för att hjälpa alla förare se var deras fordon är på väg och vem är ute på vägen.
Dåligt väder och låga siktvärden
Strålkastare

måste användas i dåligt väder som regn, snö eller hagel. I New York, när vädret kräver användning av vindrutetorkare, bör strålkastare också användas. Strålkastare bör också användas vid gryning, skymning, i dimmigt väder och när sikten är låg (mindre än 1000 fot). Strålkastare hålls bäst på en halvljus inställning, eftersom höga balkar kan reflektera och göra det svårt för mötande trafik att se. Det kan
halvljus

vara farliga att köra med höga balkar, som kan vara bländande ljus. Förare måste använda halvljus när deras fordon ligger inom 500 meter från en annalkande bil, eller när de kör inom 200 meter från ett fordon som de står bakom.
Signaler

Om du ska köra bakom en förare som är med bländande starkt ljus bör du blinka dina tänder några gånger, för att signalera att hon borde sänka sina strålar.
Driftstörningar

Om din strålkastare fel, försök att använda bilens övriga lampor, däribland fyra-vägs blinkers, parkeringsljus eller ens riktade signaler för att hjälpa dig att på ett säkert sätt att få din bil utanför på vägbanan.


Headlight Användning

Såvida de inte fungerar korrekt, fordonets strålkastare är de enda lampor som är lämpliga för de ovan nämnda tillfällen. Andra lampor, såsom parkering eller varselljus, fungerar inte samt strålkastare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/racing-school/149708.html

Previous:
Next:

Racing School

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.