Svenska Bil >> Driving Safety >> Racing School >> Content

Muscle Car dragracing Tips

Muskel bilar är den mest populära typen av bil som ska användas för dragracing. Dragracing är en tävling där två bilar tävla mot varandra för att se vilken som är snabbast. Avståndet i de flesta dra raser är en fjärdedel mil, eller 1,320 fot. Dragracing kan se lätt att göra efter att ha sett en tävling, men det finns några tips som hjälper dig att få kanten på konkurrensen. Innan Drag Race

bort last eller flyttbara objekt från din bil. Den mindre bilen väger, desto snabbare kommer det att gå ner på spåret. Efter förbereder din bil, flytta till tech körfält och rada upp i din rätt fil. Ett körfält skötare kommer att låta dig veta vilken fil att rada upp i enlighet med din bil och hastighet. Din bil kommer att inspekteras och ett antal kommer att skrivas på vindrutan och fönster. Vänta i ditt körfält för instruktioner från skötare på när man ska gå och när man ska bege dig till startlinjen. Under din vänta i linje, hålla bilen sval. Stäng av motorn i stället för att hålla den i viloläge. Om du vill hålla det riktigt coolt, placera en påse med is på luftintaget när motorn är avstängd. Se till att ta bort isen innan racing.
Staging

När du gör det till banorna på banan, kommer en skötare att låta dig veta vilka körfält på banan att flytta till. Dra upp och göra en liten utbrändhet om du vill. Det värmer däcken, vilket gör dem att följa spåret för en bättre start. För vanliga street däck, detta faktiskt inte hjälpa mycket. Du behöver bara göra en utbrändhet om du använder dra radials eller slicks.

Kör runt vattnet rutan för att undvika att få vatten i trappsteg dina däck. Dra upp till startområdet så att du tydligt kan se lamporna på start ombord, som kallas en julgran. De två små orangefärgade lampor i toppen kallas iscensättning lampor. De lyser upp en i taget så att du vet när dina främre däck är i rätt läge. Dra upp långsamt till balkarna så att framsidan av däcket stoppar strålen från att gå över spåret. Det är när den första iscensättningen tänds. Rulla upp ett par inches tills den andra tänds.

Nu komma i läge för att ta bort. Tryck gasen till rev motorn och hålla den. Om bilen är standard, lägg den i första och håll kopplings nere samtidigt gaspedalen nedtryckt. De tre återstående bärnstensfärgade lampor på julgranen tänds en i taget, från topp till botten, tills den gröna lampan på botten av trädet tänds. Du bör ta bort så snart den sista gula lampan tänds så att när den gröna lampan tänds, är du faktiskt flyttar från startpositionen.
The Race

Efter att ha lämnat startlinjen, tryck på gasen så att bilen tar fart, men tryck inte på golvet. Muskel bilar har massor av makt och om pedalen är i golvet, kommer du att sluta göra en stor utbrändhet istället för att ta bort. När du är på säkert avstånd från startlinjen och flyttar ner på spåret, tryck på pedalen i golvet. Om din bil är standard, tryck på pedalen i golvet och bara släppa det för en sekund och samtidigt bedriva kopplingen att byta växel.

Tryck pedalen tillbaka till golvet och fortsätter ner på spåret tills du är helt passerade mållinjen. Nu låt av gasen helt och bromsa försiktigt tills du stoppas. Det finns en tillfartsväg i slutet av spåret för att du ska köra på. Lämna banan så snabbt som möjligt så att nästa åkare kan börja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/racing-school/149650.html

Previous:
Next:

Racing School

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.