Svenska Bil >> Driving Safety >> Racing School >> Content

Hur Power Shift en Mustang

Ford Mustang är en av de mest populära amerikanska muskel bilar och har varit sedan starten 1964. Även om det är vanligt som en gata bil, gammalt och nytt Mustangs är också ofta dra-tävlade med stor framgång. När det kommer till dragracing, den snabbaste bilen i en rak linje vinner, så något att föraren kan göra för att hålla accelerera så snabbt som möjligt kommer bara att hjälpa till. Effekt växling är snabbare än konventionell växling, och kan ibland ge bättre tider dragracing. Instruktioner
1

Ta med varvtal upp några tusen RPM och släppte ut kopplingen smidigt då först tar fart. Poängen är att minimera hjulspinn samtidigt optimera accelerationen, så den punkt där du föra varvtal upp och släpp kopplingen beror på fordonet.
2

Accelerera med gaspedalen hela vägen till golvet tills motorn är på eller nära Redline eller är vid den punkt i effektklass där den producerar mest effekt.
3

Förspänning växelspaken genom att dra försiktigt tillbaka på växelspaksknopp till förbereda sig för övergången men faktiskt inte flytta spaken ur växel tills du är redo att flytta.
4

Trampa ner kopplingen utan att lyfta från gaspedalen samtidigt flyttar växelspaken så snabbt som möjligt till nästa högre växel. De varvtal hos motorn kommer att gå upp ett par hundra för den korta tid som växellådan är i neutralläge och om motorn fortfarande revving.
5

Accelerate i nästa växel. Om det görs på rätt sätt, bör bilen stannar bara accelererar för en bråkdels sekund innan den drar fram igen. Tänk på att flytta till nästa högsta växeln skall ske snabbt och smidigt, för att förhindra att motorn övervarvning, krasande växlarna och eventuellt hydrostaten skadas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/racing-school/149672.html

Previous:
Next:

Racing School

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.