Svenska Bil >> Driving Safety >> Racing School >> Content

Hur man gör en wheelie på en Suzuki Katana

Suzuki Katana är en kraftfull och effektiv motorcykel för vägen eller spåret. Känd för sin snabbhet, smidighet och åkkomfort, har motorcykeln blivit ett populärt val för både nya och rutinerade ryttare i alla åldrar. Även om inte tekniskt en "dvärgväxt" motorcykel på något sätt, är Katana fortfarande kan några knepiga manövrer såsom wheelies, då i ett avskilt och säkert område att göra så. Ha kul och öka din acceleration hastighet genom att lära sig att åka på bakhjulet din Suzuki Katana säkert och effektivt. Instruktioner
Ström wheelies
1

stå över motorcykeln med den körs i friläge vid startlinjen av spåret eller den ena änden av en lång övningsområde. Dra in kopplingen och flytta motorcykeln till första växeln.
2

börja rulla framåt genom att rulla på gasen jämnt och långsamt släppa ut kopplingen. När du är i en hastighet som är bekväm nog att sätta båda fötterna på fotpinnarna, luta dig framåt på cykeln och rulla gasreglaget tillbaka snabbt. Gör denna rörelse så smidigt som möjligt för att inte överdriva wheelie. Den framför motorcykeln kommer att stiga från marken.
3

Rev motorcykeln hela vägen till den röda linjen på första växeln att dra framför motorcykeln upp i luften. Detta kommer inte att vara en hög eller lång wheelie, men är en bra utgångspunkt. När du träffar den röda linjen, dra in kopplingen och övergång till andra. Den främre änden kommer att falla tillbaka ned. Inte av någon anledning, aktivera den främre bromsen, medan framhjulet är i luften, eftersom detta kommer att orsaka cykeln för att krascha vid kontakt trottoaren.
Clutching upp

4

Börja rida i måttlig takt under andra eller tredje växeln. Se till att du har gott om plats framför dig innan verkställandet av en "Koppling Up"
5

Pull in kopplingen som om att flytta till nästa växel men tryck inte på växelspaken. Istället rev motorcykeln genom att rulla tillbaka på gasen smidigt och snabbt. Släpp kopplingen snabbt (men så smidigt som möjligt) och luta dig framåt för att kompensera effekten av motorcykeln.
6

Upprepa denna manöver flera gånger för att bli bekant med rörelserna. Framsidan av motorcykeln kan hoppa bara något tills du räkna ut rätt mängd gas och koppling för att ge motorn. Kom ihåg att aldrig träffa den främre bromsen med hjulet i luften.
7

Utför en riktig wheelie genom att dra i kopplingen, varva med motorn, framåtlutad något och sedan släppa kopplingen. Var noga med att täcka den bakre bromsen med din högra fot som det kommer att hålla motorcykeln från vända om du ger den för mycket gas.
8

Håll gasreglaget på en stadig position för att hålla framhjulet i luften. Ta framhjulet tillbaka ner genom att dra i kopplingen eller trycka mjukt på bakbromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/racing-school/149657.html

Previous:
Next:

Racing School

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.