Svenska Bil >> Driving Safety >> Racing School >> Content

Hur man bygger en bil Road Race

Vägen raser inte vinns av bilar som nödvändigtvis utestående vid någon sak, seger oftast går till de bilar som helt enkelt gör allt väl. Alla aspekter av prestanda måste balansera. En balanserad chassi gör det möjligt för föraren att fokusera all sin uppmärksamhet på mjuka övergångar, säkra passningar och konsekvent snabba varvtider. I motorsport, startar segern vid ritbordet. Saker du behöver
Full uppsättning grundläggande handverktyg
Full uppsättning metriska och standard uttag
Verktyg för kapning, slipning och svetsning av metall
Fabrication och metall-bildande utrustning | Momentnyckel
Utförsäljning och mätverktyg
Visa fler instruktioner
Utforma Bil
1

Börja med drivlinan och design runt den. En bra racerbil är uppbyggd kring de tyngsta och viktigaste bitarna, vilket i de flesta fall vara den motor, transmission och förare. Du vill börja din design genom att sätta motorn och växellådan så nära bilens tyngdpunkt (CG) och hjulbascentrum (som helst skulle vara på samma ställe).
2

Ställ hjulbasen. En lång hjulbas (avståndet mellan centrum av de främre och bakre axlarna) kommer att göra din bil mer förutsägbar och stabil vid höga hastigheter, men det kommer också att göra din bil mindre kvick i låga hastigheter hörn och passera varandra. Du måste hitta en balans mellan de två. I vilket fall som helst, kommer du vill ställa din wheel plats så att dess centrum sammanfaller med CG.
3

Placera alla bilens mekaniska system så nära CG som möjligt. Detta inkluderar bränsletank, kylare, förarsäte, bromssystem systemkomponenter, vätskebehållare och radiatorer. Du vill hålla allt så nära mitten av bilen som möjligt för att minska effekterna av bilens "tröghetsmoment," som drastiskt påverkar bilens förmåga att ändra riktning snabbt. Tänk på en skridskoåkare gör piruetter, åkaren sätter ut armarna för att sakta ner och stoppar dem i att påskynda. Att hålla massan nära centrum minskar effekten av tröghet på chassit.
4

Bygg chassit med enkelhet, styrka och aerodynamik i åtanke från början. Det är mycket lättare att bygga en aerodynamisk kropp runt ett chassi avsett för det än att göra en tegelsten av en bil slick när det är byggt. Kom ihåg att tänka på placeringen av kanalisation, vakuum effekten av en under-kropp diffusorkammaren och luftflödet över din bakskärm. Utforma kylsystemet att använda en vinklad radiator och förseglade, luft köksfläkt om möjligt.
5

Bygg kroppen så nära de mekaniska komponenter som möjligt, följer med sina rader som ett lakan draperad över en metall skelett. Minska totala luftmotståndet genom att hålla taket så nära som ett möjligt förarens huvud, som (i detta fall) bör betraktas som en del av bilens mekaniska system.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/racing-school/149673.html

Previous:
Next:

Racing School

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.