Svenska Bil >> Driving Safety >> Racing School >> Content

Så här ändrar en bil för Drifting

De flesta fordon är inte byggd för drifting, men betyder det inte nödvändigtvis betyda att fordon inte kan omvandlas till drifting bilar med hjälp av några få ändringar. När du skapar ett fordon för drifting, måste vissa delar av fordonet modifieras, såsom däck, differential, fjädring och transmission. Dessa fyra komponenter i fordonet är särskilt viktiga att driva, eftersom de ger bilen med rätt inställningar för att hantera drift. Saker du behöver
differentialbroms
Bil lyft
Mutterdragare
Däck slicks
Manuell växellåda
Visa fler instruktioner
1

Ersätt differentialen av fordonet, vilket ger rotationskraften till hjulen, till en differentialbroms, om nödvändigt. En differentialbroms ger vridmoment för att båda hjulen när man börjar tappa greppet. Kör bilen upp på en lyft och lyft bilen upp tillräckligt för att ta bort alla skruvar som håller skillnaden på plats. En mängd olika andra delar kan behöva avlägsnas från fordonet innan du tar ut den differentiella beroende på vilken typ av fordon som skall modifieras. Installera diffspärr. Kör nya differentialen 3.000 miles för att bryta det innan du använder den för att driva.
2

Sätt bakre slicks racing däck på fordonet. Lyft bilen upp från marken med hjälp av bilen hissen. Ta bort alla muttrarna från hjulet med mutterdragare. Håll mutterdragare över varje tappmuttem och tryck på avtryckaren medan du håller mutterdragare stadigt med båda händerna. Håll muttrarna på sidan. Ta de två bakre hjulen bort från fordonet och ersätta dem med hjul som är utrustade med mönsterdjupsmarkeringar färre däck slicks. Däck slicks minimera mängden greppet fordonet har på banan, vilket gör att fordonet förlorar kontrollen att utföra en drift. Skruva på varje tappmuttem för hand och dra åt med mutterdragare.
3

Byt överföringen av fordonet så att en manuell växellåda används. En manuell växellåda ger föraren mer kontroll över fordonet och tillåter kopplingen att tappas, vilket får hjulen att snurra. Ta den automatiska växellådan komponenter från fordonet. Installera manuella växellådan i fordonet genom att lägga kopplingslamellen, kopplingsarm och stavar tryckknappar för att nämna några delar. En omfattande mängd delar behövs för att omvandla ett fordons transmission. Inhandla nödvändiga delar online eller på en bildelar utlopp för det fordon som modifieras. Kör bilen för 3.000 miles för att bryta i den nya kopplingen innan drifting.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/racing-school/149669.html

Previous:
Next:

Racing School

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.