Svenska Bil >> Driving Safety >> Racing School >> Content

Hur man kör en F1-bil

Om det fanns en kategorisering bortom utmanande, skulle det vara så svårt som att köra en F1-racer. Dessa små monster är inte bilar, de är maskiner avsedda att göra något annat än att så snabbt runt en bana som möjligt. Lite om att köra en F1-bil liknar den typiska fordonsindustrin erfarenhet. Förstå deras grunderna i drift kan ge dig några nya insikter om hur duktiga deras piloter verkligen är. Instruktioner
1

Pressa dig in i F1 bilens "badkar" cockpit. Det kallas att eftersom dess grundform liknar insidan av ett badkar. Sitt i skräddarsydda sits. Sätt på din egen bildade hjälm och spänne den femgradiga säkerhetssele. Ta den löstagbara ratten från din pit besättningsmedlem och knäpp fast den på kolonnen. Om du kan se 3 inches över framdäcken, du sitter för högt.
2

Hit röda P1 (tändning på) brytaren till vänster om rattstången och P2-knappen på höger, vilket möjliggör bilens telemetrienheten och berättar det att börja sända information till depån.
3

Berätta din pit crew att ta bort de elektriska däck wraps, som har värmeelementen inne att föra däcken upp till arbetstemperaturen.
4

ur kopplingen genom att hålla hjulmonterade paddla intill vänster eller höger pekfinger. Snärta höger skift pedal (under kopplingspedalen) med dina nedersta tre fingrar. LED (Light Emitting Diode)-indikatorn på toppen bör läsa "1."
5

Titta på de sekventiella LED-lampor på toppen av din $ 15.000 rattens flerbildsknappen. Lysdioderna på de flesta kommer att starta från rött längst till vänster, övergår till gult, grönt och sedan gul igen och slutligen rött till höger. Grönt är din motors idealisk operativa varvtalsområde, betecknar gult en uppväxling eller nedväxling punkt och rött är en motor under-eller över-rev.
6

Höj motorns varvtal till ca 8000 (mitten grön LED) och långsamt släppa kopplingen. Detta är en fin balansgång. Om varvtalet sjunker under 6000, kommer datorn intercede automatiskt och döda motorn för att förhindra skador på grund av motorstopp.
7

Accelerera bort från depån, och se till att hålla sig inom den posted 50 mph (eller 70 kph) gräns tills du tömmer gropen väggen.
8

Ease in i acceleratorn och förberedas för en sensation inte olikt att träffas i bröstet med en slägga. Vänta tills de högra lamporna på din varvräknare hit gul släppa ut andetag du ofrivilligt sugs in när bilen började accelerera. Dess snabba inbromsningen på uppväxling kommer att hjälpa din membran att pressa ut luften.
9

När höger flest gula LED tänds, håll kopplingspedalen ner och knäpp på uppväxling paddeln med höger tre fingrar . Fortsätt försiktigt accelerera tills du kommer till tredje växeln, då du kan golvet gasen. A 1.000 + hästkrafter F1 bil är mer än kapabla att bränna de bakre däcken på något under 100 mph.
10

Hit bromsen med din vänstra fot samtidigt in i första sväng och samtidigt slår kopplingen och snärta nedväxlingsriktningen paddeln med vänster fingrar. Håll rev indikatorn i det gröna vid alla tidpunkter.
11

Bromsa bara så mycket som du behöver när du slår bromsarna. En F1-bil beror på dess vingar och aerodynamiska downforce för dragkraft för att göra det runt varv, och går för långsamt kommer att minska downforce.
12 speed

Balance noggrant. Gå för långsamt och du kommer att förlora greppet genom downforce minskning. Gå för fort och du kommer att gå flyga av vägen eftersom däck och bromsar inte upp till sin optimala temperaturen ännu. Som en referensram, många av de hörn som en F1 bil kan kryssning runt på 120 mph skulle märkas 35 mph på gatan.
13

Fortsätt kretsande spåret tills dina däck och bromsar är upp till temperaturen. Kör på mer än 200 km /h på raksträckor. Grop när du behöver för färska däck eller mer bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/racing-school/149674.html

Previous:
Next:

Racing School

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.