Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Vinterdäck Kablar: Säkerhetstips

slirskydd eller kablar är tillåten i de flesta stater i isförhållanden för att förebygga däcken glider på is. Även förare ska använda slirskydd på tunga lastbilar och traktorer, kablar däck --- vilket kan vara enklare att installera --- är lämpliga för mindre fordon. Oavsett om du är oerfaren eller erfaren med däck kablar, det finns viktiga riktlinjer att följa som garanterar att du kommer fram till din destination säkert. Köp rätt storlek


Både du och din bil kommer att gynnas av att köpa kablar som passar ditt däck på rätt sätt. Däck kablar som passar snuggly kommer att ge rätt mängd dragkraft som behövs för att navigera hala vägar. Pre-dimensionering däck kablarna innan faktisk användning är en logisk, men förbisedd steg för många förare. Detta steg kommer inte bara att säkerställa korrekt passform innan du träffar på vägen, men kommer också att ge välbehövlig praxis installera kablarna. Dessutom bör hyra bilförare kontrollera att däck kablar som medföljer fordonet är rätt storlek för däcken.
Anslut kablarna korrekt

Se till att dina däck kablar är på tätt efter först installera dem genom att köra på dem framåt och bakåt för ungefär ett halvt kvarter. Vid denna punkt, bör de efterdras. Därigenom förhindrar däck kablar från kvarvarande lös och skadar fordonet och kablar.
Kör lämpliga hastigheter

Trafikolyckor ibland uppstår som ett resultat av förare underlåta att korrekt anpassa sina hastigheter när väglaget förändras. Vissa förare kan lita för mycket på fyrhjulsdrift eller kablar däck. Dock kommer förare som använder däck kablar behöva sänka sin hastighet markant under dåliga väderförhållanden. Körning över den hastighet som rekommenderas av däckets kabel tillverkningsmetod kan resultera i kablarna bryta och skada fordonet.
Öva installera däck kablar

Många oerfarna snö förare underskatta svårigheten att installera däck kablar i dåligt väder. Denna process är våt, kall och kladdigt, eftersom det innebär liggande på snötäckt mark. Hellre än att försöka att installera däck kablar för första gången under sådana förhållanden, öva några gånger hemma för att säkerställa snabb och korrekt installation när det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148604.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.