Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra körsträcka på en Acura MDX 3.5L

Acura MDX crossover utility vehicle, som infördes 2001, kombinerar crossover utility med lyxiga finish köpare har kommit att förvänta sig från Hondas exklusiva varumärke. Den 3.5L V6 motor som har drivs bilen sedan introduktionen erbjuder kompetent acceleration, men bränsleekonomi är fortfarande ett problem för vissa ägare. Enligt Förenta staternas Department of Energy, återvände 2009 4-hjulsdrift modellen endast 15 mpg i staden och 20 mpg på landsväg, liknar vissa V8 pickup lastbilar. Lyckligtvis kan MDX ägare vidta några enkla åtgärder för att minska sin bränsleförbrukning. Saker du behöver
Skruvmejslar
Hylsnyckelsats
ringtryckmätaren
Air kompressor
Visa fler instruktioner
1

Använd en mätare däcktryck att kontrollera trycket på MDX s däck på veckobasis. Se till att däcken alltid är pumpade till inom fyra-fem pounds av det maximala trycket betyg noterat på däcksidan. Underhålla däcken vid korrekt inflationen minskar inte bara risken för en farlig Blowout, men det också sänker rullmotståndet av själva däcket, vilket minskar det arbete som motorn måste göra för att vända det.
2

Byt ut en smutsig eller igensatt luftfilter. Luftfiltret fångar partiklar som annars skulle kunna komma in i bränsle /luftblandningen kommer in i cylindrarna och därmed skada motorn. Smutsiga filter tillåter mindre luft att passera än rena dem, minskar motorns förmåga att "andas" och deprimerande effektivitet. Överväg att ersätta papper filter med en hög-flöde, utbytbar enhet som K & N: s Filtercharger. Dessa eftermarknaden filter tillåter motorn att andas mer effektivt, vilket ökar inte bara gas körsträcka utan också makt.
3

Byt MDX sex tändstift med det intervall som föreslås i instruktionsboken med platina multi-tändstift i stället för de billigare nybörjar pluggar. Slitna tändstift hindra antändning av bränsle /luftblandningen i cylindrarna, vilket leder till dåliga resultat både i termer av makt och bränsleekonomi. Medan prestanda tändstift kostar mer, de vanligtvis håller längre än vanliga pluggar, vilket försenar det slitage som kan fördröja gas körsträcka.
4

inspektera innehållet i din MDX och ta bort all onödig vikt. Bära golfklubbor, ökar verktyg och andra tunga föremål belastningen på 3.5L motorn genom att höja massan måste accelerera till en viss hastighet. Om du inte ska använda ett visst föremål eller utrustning på en resa, lämna den hemma.
5

Ändra dina körvanor. Studier har visat att bränsleförbrukningen sjunker dramatiskt när ett fordon passerar sextio miles i timmen tack vare luftmotståndet ökar vid högre hastigheter. På motorvägen, fundera på att resa i det högra körfältet under hastighetsgränsen för att minska arbetet din motor kommer att behöva göra för att driva fordonet genom luften. I staden, undvik jackrabbit startar och snabb acceleration, som båda sänka bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148875.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.