Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man startar en bil i vinter

Starta bilen på vintern är egentligen inte annorlunda än det är någon annan tid på året, men det finns några åtgärder du kan vidta för att se till att det startar. Ogynnsamma vinterförhållanden väderförhållanden orsakar mer stress på batteriet, kylvätska, motorolja och andra komponenter och vätskor som är konstruerade för att arbeta under bättre förhållanden. Förbereda bilen ordentligt för vintern kommer att bidra till att det startar oavsett hur vädret är. Saker du behöver
Block värmare
Kylvätska
Vinter spolarvätska
Batteriladdare
Batteri booster
Visa fler instruktioner
1

Ha en motorvärmare installerad på din bil om du inte har lyxen av ett varmgarage - starta en bil i en kontrollerad miljö ger dig den bästa chansen att lyckas antändning. Ett block värmaren är en elektrisk box utformad för att värma motorblocket. Ett eluttag ansluts till en yttre klass förlängningssladd och håller motorolja, kylvätska och batteriet varmt. De kostar lite pengar, men de utdelningar som de betalar för att säkerställa att du kan komma dit du behöver vara är obetalbart.
2

Har batteriet kontrolleras innan vädret blir dåligt. Batteriet kräver mer kallstart - krävs för att knäcka startapparaten mot svänghjulet och vrid runt motorn - på vintern än vad det gör under någon annan tid på året. Även om bara ett par hundra kallstart är skyldiga att starta nästan varje motor under varmt eller kallt väder, kommer en komprometterad batteri i den lägre delen av sin produktion vara allvarligt testas och kan lätt misslyckas.
3

Ha din generator och elsystem testas av en lokal verkstad när du har batteriet kontrolleras. Många handhållna batteritestare på verkstäder utöver bara kontrollera batteriet. De kan avgöra om det finns ett problem i det elektriska systemet, och även om de inte skulle kunna fördöma generatorn, kan de avgöra om något annat än batteriet som orsakar en brist på start-eller elsystem. En generator är utformad för att återställa ampere till batteriet, men kommer inte helt ladda batteriet när det operativa.
4

Låt frostskyddsmedel kontrolleras för både pH-balans och temperatur. Människor som bor i områden med sträng vinter har ofta för vana att lägga rak frostskyddsmedel. Detta kan minska dess effektivitet lika mycket som för lite koncentrerad frostskyddsvätska. En lika stor blandning av vatten och frostskyddsmedel kommer ordentligt säkerställa korrekt pH-balansen och temperatur som krävs för bilen. Många bilar kräver en viss grad frostskyddsmedel, och det är viktigt att rätt typ används. Se vätskan specifikationer diagrammet i bruksanvisningen.
5

Lägg isopropylalkohol eller använd vinter grade vätska vindrutan bricka till bricka reservoar. Du behöver spolarvätska mest på vintern och sommaren grade vätska fryser fast och göra brickan obrukbar. Även om detta kanske inte verkar så viktigt som att starta din bil, det finns inget farligare än att köra när man inte kan se ordentligt. Har torkarna kontrolleras för sprickor eller revor när du ändå håller på och byt dem vid behov.
6

Använd en alkohol grade torr gas produkt för din bil. De flesta bilar är idag bränsleinsprutning, och vissa kan kräva tillsats av torr gas är onödigt. Men extrem kyla och värme kommer fortfarande orsaka kondens i bränsleledningar och bränslesystem. Det finns produkter för att uppfylla system sprutas bränslet som kan användas på ett säkert och effektivt sätt. Läs etiketterna på den torra gasen innan köp för att säkerställa att det är rätt för din bil och skadar inte bränsleinsprutarna.
7

Starta bilen som vanligt genom att vrida tändningsnyckeln. Det kan vara trög om riktigt kallt, men en motorvärmare eller en bil parkerad i en kontrollerad miljö kommer sällan ger dig problem. Om varken finns tillgängliga och motorn kommer inte vända, applicera en batteriladdare eller batteri booster kan hjälpa bistå batteriet med de nödvändiga kallstart krävs för att startat motorn.
8

Tillåt tid mellan misslyckade startar för att startmotorn svalna. Upprepade försök att veva en motor snabbt kommer att värma upp startmotorn och kan lätt äventyra dess funktion. I kallt väder, kommer det inte ta lång tid för starter svalna, men ständigt dras igång den lätt kan överhettas och skada den.
9

Steg på gaspedalen en eller två gånger för att spruta in bränsle i spridarna om du fortfarande misslyckas. Även om det inte krävs för bränsleinsprutning fordon, så lite bränsle till insprutarna kan hjälpa vända bilen över. Inte kontinuerligt ge gas, eller så kan du lätt översvämma spridarna och göra en lyckad tändning svårt eller omöjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148102.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.