Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Skift när du kör F-250 4x4

F-250 har en av de längsta historier av alla fordon i produktion, men har alltid erbjudit någon form av gör-det-själv växellåda. Beroende på årsmodell, förhållandena kanske nummer tre, fyra eller fem, men de alla flytta i stort sett samma sätt. Kopplingen i, växel, gas, koppling ut och gå, det är samma dans för varje generation, med några variationer på låten. Skift-on-the-fly fyrhjulsdrift system lägger ytterligare en dimension till körupplevelsen, men även dessa är utformade för enkelhet. Instruktioner
Snabbare
1

Trampa ner kopplingen hela vägen till golvet, placera reglaget i neutralläge och överföringen fallet väljaren i "2WD-kick." Vrid tändningsnyckeln, starta den träffade och facket på växelreglaget till första växeln som indikeras av skift-diagram på växelspaksknoppen.
2

Låt kopplingspedalen ut och notera rpm droppe på varvräknare. Tryck ner gaspedalen något för att den angivna rpm tillbaka upp till strax över tomgång. Långsamt och jämnt, låt ut på kopplingen medan utfodring i mer gas, balansera de två att bibehålla den önskade rpm. När foten är helt från kopplingspedalen, är lastbilen i första växeln och du rullande Addera 3

Accelerera upp till önskad växlingspunktprofil,. Detta kommer att variera beroende på den specifika motorn , men det kommer oftast vara runt 3.500 rpm för gasmotorer och 1800 rpm för dieslar.
4

Placera två fingrar på shifter knopp och "förspänning" växeln tillbaka mot tvåans växel. När du träffar din målgrupp rpm, kopplingspedalen trampas ner och låta spänningen du har placerat på växelspaken för att dra i nästa växel. Du kan behöva vänta på varvtal att sjunka för att undvika slipning växlarna i en osynkroniserad växellåda.
5 steg

Upprepa 3 och 4 tills du har gått igenom alla tre, fyra eller fem växlar . Addera Nedväxling
6

bromsar för att bromsa trucken ner, eller helt enkelt låta bort av gasen och låta motorns kompression för att bromsa trucken för dig. Titta på varvräknaren och låt den komma till ca 1200 rpm. När det inte trampa, kopplingen och skjut växelväljaren i neutralläge. Släpp kopplingspedalen
7

snabbt trycka på gaspedalen för att öka motorns varvtal med ca 2500 -. Cirka 1,000 för dieslar - kopplingspedalen trampas ner, skjut växelväljaren i nästa växel och släpp pedalen. Den "dubbla kramade" proceduren tar inte mer än en till två sekunder.
8

Upprepa steg ett och två tills du kommer ner till första växeln eller tills du är i redskap som du behöver för att vara. Tänk på att nedväxling kan vara mycket svårt, men det gick nedförsbacke, blir så din nedväxling gjort innan du börjar att sjunka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149507.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.