Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur kan man förbättra körsträcka på en 8,1-liters Chevy Engine

En Chevrolet 8,1-liters V-8 motorn är en stor och kraftfull motor som inte är känt för sin bränsle körsträcka. I själva verket slutade Chevrolet tillverka denna motor efter sex år, eventuellt delvis på grund av påtryckningar för att producera mer bränslesnåla fordon. I genomsnitt, fordon utrustade med 8,1 får mindre än 15 miles per gallon. Du kan göra vissa ändringar på hur du använder din Chevrolet 8.1 för att försöka få bättre bränsle körsträcka, men du bör inte förvänta sig mirakel. Detta är inte en motor som någonsin kommer att se 20 miles till gallon. Instruktioner
1

Utför regelbundet underhåll på din Chevrolet 8,1-liters motor. En dåligt kör motor förbrukar mer bränsle än en korrekt underhållen motor. Utför regelbundna reparationer, tune-ups och oljebyten.
2

begränsa mängden vikt din lastbil bär. Ju mer lastbilen och dess last väger, desto mer bränsle på 8,1-litersmotorn kommer att använda för att transportera den. Se till att hålla laster du bogserar så lätt som möjligt, och inte använda stora trailers för mindre laster. Transportera inte tunga föremål onödan. Det är inte ovanligt att ta bort bakluckan ur lastbilen och ersätta den med en vinyl eller tyg bakluckan utformad för att spara bränsle körsträcka. Addera 3

Put låga rullmotstånd däck på lastbilen eller sport-utility vehicle. Dessa däck är utformade för att förbättra bränsle körsträcka genom att minska mängden arbete din bil har att göra för att driva fordonet. Union of Concerned Scientists uppskattar att dessa däck kan minska bränsleförbrukningen med upp till 2 procent.
4

Undvik att använda luftkonditioneringen så mycket som möjligt. Köra din luftkonditionering i lägre hastigheter gör mer arbete för din 8,1-liters motor och får den att använda mer bränsle. Rulla ner ditt fönster för att hålla insidan av din bil sval.
5

Lämna inte 8,1-liters motorn på tomgång i mer än ett par minuter. Tomgång är ett stort slöseri med bränsle och den producerar emissioner som kan skada miljön. Förvandla din lastbil eller sport-utility vehicle off om du planerar att sitta på en plats under en längre tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148812.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.