Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en Gear Car

Köra en växel bil, som är mer allmänt känd som en pinne skift eller manuell växellåda, krävs övning för att lära sig, men det är en färdighet som aldrig lämnar när du har bemästrat det. På detta sätt är det likt att cykla. Det är en värdefull sak att lära sig, också - även om manuella växellådor är på nedgång, de fortfarande existerar, och det är praktiskt att kunna köra en om behov uppstår. Instruktioner
1

Sätt foten på kopplingen, som är den vänstra pedalen. Helt pressa den och vända bilen på.
2

Flytta växelspaken i friläge. Detta är det utrymme i mitten av alla växlar, det är den enda plats på shifter där man kan fritt röra sig från sida till sida. Se till att du har kopplingen i medan du gör detta.
3

lossa nödbromsen om du är på en platt rymden.
4

försiktigt in växelspak till första växeln. Detta är den framåtriktade, vänstra redskap, och det kommer att märkas.
5

Ease kopplingen ut när du flyttar den till första växeln. Samtidigt trycker gaspedalen ned. Du ska trycka på gaspedalen ned med samma hastighet som du låter kopplingspedalen upp.
6

Drive i första växeln tills dina rpm träffar runt 2500. Tryck sedan på kopplingen igen och flytta shifter in andra växeln. Återigen, släpp kopplingen när du trampar gasen att flytta motorn till detta redskap.
7

Upprepa denna process genom växlarna tills du når önskad hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148944.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.