Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur kör jag en AA manuell bil?

Körning Manuell fordon visar sig vara svårt för människor som är vana att automatiska växellådor. Om du är van vid växlarna förändras för dig, det verkar som en hel del arbete för att byta växel själv varje gång du accelererar kraftigt. AA serien bilar är oftast äldre, men de kör och hanterar i exakt samma sätt som nyare bilar. Första gången du kör manuell, eller en "pinne skift," praxis i ett tomt område där du inte riskerar att träffa andra bilar, till exempel en parkeringsplats eller en öde gata. Instruktioner
1

Titta på pedalerna med fötterna för att identifiera dem. Pedalen längst till höger är på gaspedalen, är mitt bromsen och pedalen längst till höger är kopplingen. Kopplingen gör att du kan växla.
2

Tryck foten mot kopplingspedalen och ta tag i växeln skjortan av bilen med höger handtag. Dra växelspaken för att ta bilen i friläge.
3

Sätt i nyckeln i tändningslåset. Vrid tändningen till höger för att starta bilen.
4

Tryck kopplingen och dra växeln skiten till första växeln.
5

Drive framåt genom att trycka på gaspedalen . Kontrollera din instrumentpanel för att se RPM på din bil. När RPM når 3.000 trycker kopplingen och dra växelspaken i andra växeln. Ta bort foten från kopplingspedalen.
6

Snabba upp genom att trycka på gaspedalen. Tryck kopplingen med foten och dra växelspaken i tredje växeln. Du kan upprepa denna process tills du når den högsta växeln. De flesta manuella bilar har fem hastigheter.
7

Sakta ner genom att trycka på bromsen eller ta bort foten från gaspedalen. Peka på kopplingen och tryck växelspaken upp till lägre växel. Om du måste sluta, fortsätta denna process, sänka en växel i taget. Lägre växlar tills bilen är i neutralläge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149012.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.