Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Solskyddet Pros & Cons

Bil visir kan visa sig vara praktiska tillbehör, blockerar solen från en förarens ögon medan han verkade som en CD-skiva lagringsplats. Det brukade vara vanligt för en auto reparatör för att lämna nycklarna undangömt i visiret när han var färdig med en bil. Men de kan vara ibland farliga, blockera förarens sikt över vägen. Historia

Solskydd har varit en stöttepelare i amerikanska bilar sedan 1940-talet. Jim Hinckley och Jon Robinson rapporterar att medan solskydden hålls solens sken av förarnas ögon och höll passagerare svala, ställde det ett problem genom att blockera vyn av trafikljus. Den Fulton Sun Shield, en eftermarknad solskydd, kan köpas med ett prisma-formad glasbit som är monterad på instrumentbrädan, gör att förare kan se runt visiret.
Faror

Trots deras till synes harmlös natur, kan solskydden vara farliga om de används felaktigt. I en olycka, kan ett visir orsaka skärsår om kanten lutas i en vinkel mot föraren. Dessutom, när airbag utlöses, kan de splittras ett solskydd, skicka vassa skärvor flyger genom kabinen, vilket framgår av Rudnitsky Law Firm. Passagerare solskydden är oftast utrustade med en spegel och fåfänga lampor som kan splittras utan mycket kraft. Solskydd bör aldrig användas i en vinkel förbi 90 grader, och det är klokt att bara luta dem så mycket som behövs för att hålla solen ur ögonen.
Fördelar

När det används på rätt sätt, kan solskydden lägga komfort och säkerhet för din resa. I tidig morgon och sen diskar eftermiddagen kan solen utlösa förödelse på din vision, trots lutning färgton på övre delen av vindrutan. Dessa enheter kan vridas för att blockera solljuset från att komma in genom sidofönstren, och vissa bilar har små förlängningar för att skugga området mellan visir och backspegeln.

Du behöver inte vara i förarens sätet för att dra nytta av visir heller. Många passagerare visir är utrustade med en spegel och ett ljus, som kan användas för sista sekunden utseende kontroller innan du beger dig ut till en trevlig restaurang eller mottagning. Ljuset kan komma till hands för att läsa när det är mörkt också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148872.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.