Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bogsera en femte-hjul med en Tundra

Toyota Tundra är en mycket kapabel bogsering maskin. Den 2011-modellen kan dra upp till 10,400 pounds när rätt utrustad. Det är tillräckligt för en stor vändskiva sommarlägret, flak eller nyttofordonstrailer. En vändskiva placerar massan av trailern direkt över bakhjulen av Tundra. Detta förbättrar stabilitet och grepp av dragfordonet. Ansluta ett femte hjul vagnen är en enkel process, när du förstår anvisningarna. Instruktioner
1

Bestäm dragkapacitet på din Tundra genom att titta i instruktionsboken. Vikten av släpvagnen kombinerat med tyngden av sin last måste vara mindre än detta betyg för en säker resa.
2

Ställ höjden på vändskivan trailerns kingpin till samma höjd som Tundra s Vändskivskoppling. Detta görs vanligtvis genom handen-veva spaken på vagnens landningsstället.
3

Sänk bakluckan på tundran och öppna låskolven på skumt.
4

Backa fordon så att släpets Kingpin ingriper Tundra är skumt. Den Kingpin kommer att glida in i skumt mottagare.
5

Säkra skumt s låskolven. Sätt Tundra i växeln framåt och "bula" skumt att se till att den är låst. Sätt inte någon gas med gasen mixtra.
6

Anslut släpets navelsträng till bilens mottagare och bifoga utbrytningen switch kabeln till Hitch Mount.
7

Höj bilens baklucka och släpets landningsstället. Ta bort stoppklossar från släpets däck.
8

Drive långsammare än normalt och ge ytterligare bromsning utrymme för att kompensera för den extra vikten för släpvagnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149469.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.