Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hybrid Hypermiling Tekniker

Alla vet att hybridbilar få bästa gas körsträcka av icke-elektriska fordon på vägen. Men du kan avsevärt förbättra bränsleekonomin för din hybridbil genom att tillämpa några metoder lärt sig från en grupp av bilister som kallas "hypermilers." Incredulous som det kan tyckas, är det sant att du kan förbättra din hybrid bränsleekonomi genom att helt enkelt applicera en daglig körstil, och eventuellt behöver bara fylla bilens tank en gång i månaden. Skapa en gas körsträcka Log Book
p Det är viktigt när man ansöker hypermiling koncept till dina egna körvanor att hålla ett detaljerat register över dina drivna dagliga miles, de vägar du tar, medelhastighet, och din bränsleekonomi. Alla nya hybridfordon inkluderar en digital avläsning av din nuvarande genomsnittliga bränsleförbrukningen, och medan detta inte är den mest korrekta läsningen av din bränsleekonomi, ger det en bra indikator för att börja. Kom ihåg att återställa din mätare bränsleekonomi före körning och notera exakt körsträcka före och efter din resa i loggboken.
Planera din rutt Klokt

Planera din rutt är kanske en av de viktigaste aspekterna av hypermiling. Medan du kan frestas att tro att en motorväg kör på morgonen är det bästa för din bränsleekonomi, är detta inte alltid fallet. När trafiken är överbelastad och hastigheterna är lägre än 09:55 miles per timme, är några hybridbilar fungerar på deras bensindriven motor. Av denna anledning är det bäst att välja det minst överbelastade vägen med minst antal stopp och minst antal kullar möjligt. Alla dessa bidrar till lägre bränsleförbrukning.
Ändra din körstil

För de flesta människor, kan deras körstil har en mycket större inverkan på deras bränsleekonomi än de kanske inser. Detta gäller särskilt för förare som är aggressiva, även om de inte tror att de är. Det är viktigt att lämna vid minst tre till fyra billängder av avståndet mellan dig och bilen framför dig. Detta gör att du kan se en del vad som är framför dem och förutse när de kan ha för att slå sina bromsar. Den gör det också möjligt att tiden stoppljus, även när du inte är den ledande bilen i raden. Aggressiva förare tenderar att accelerera ifrån stoplights snabbt också, och det kraftigt påverkar din bränsleekonomi. När du inte tid ljuset och måste upphöra, är det viktigt att skynda bort från ljuset på ett kontrollerat sätt för att undvika slöseri med bränsle.
Fordonsunderhåll

Använda Farthållaren kan bidra till att avsevärt förbättra din bränsleekonomi, men desto viktigare faktor är att hålla din bil servas riktigt. Följ fordonets Bruksanvisningar specifikationer till punkt och pricka, inte avvika alls från de rekommenderade oljebytesintervall, chassi smörjning och Däckspecifikationer tryck. Lär dig att kontrollera lufttrycket i däcken innan ens få in i bilen första sak på morgonen, och hålla däcken pumpade ca 5 psi över Däckspecifikationer. Denna mängd ytterligare trycket är inte tillräckligt för att påverka däcket, men är tillräckligt för att ge något mindre rullmotstånd med vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149321.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.