Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Varvräknare Installationsinstruktioner

Installera en varvräknare i din bil kan hjälpa dig att maximera effekt och spara på gas körsträcka. Du kan spendera pengar för att få varvräknaren installerat, men det finns gott om varvräknare varumärken konstruerade för enkel installation. Du kan använda de verktyg som du har hemma för att installera din nya varvräknare. Den varvräknare kan hjälpa dig att mäta prestanda för din motor och bidra till att upprätthålla den på lång sikt. De flesta fordon har diagnostik möjlighet att installera en varvräknare. Saker du behöver
Skruvmejsel
Drill
Gummigenomföring
Varvräknare
Bolts
Visa fler instruktioner
1

Placera varvräknare i position som du vill installera det. Du kan montera den på instrumentbrädan i ett område där det inte stör de andra komponenter i fordonet, montera den på långt vänster sida av förarens hörnet, ovanför luftventil, även känd som A-stolpen. A-stolpen är gjord av mjuk plast, så det är lätt att ta bort och montera varvräknare. Du kan ta bort den genom att lossa de skruvar med platt huvud med en skruvmejsel.
2

Markera området med en svart penna för att markera var du ska borra hål för att installera varvräknare.

3

bort A-stolpen från fordonet och placera den på en stadig yta.
4

Borra hål i det markerade området på A-stolpens klädsel.
5 < p> Skruva basen av varvräknare till A-stolpens klädsel.
6

Borra ett hål att dirigera varvräknare tråd. Placera gummiskyddet på
7

varvräknare trådar för att hålla dem från chaffing. Vissa varvräknare kit kommer att innehålla gummigenomföringen, men de kan också köpas från järnhandeln.
8

Sätt tillbaka A-stolpens klädsel till bilen genom att trycka in den och skruva fast den på plats. Medan du monterar A-stolpens klädsel, löst montera varvräknare till trim.
9

Efterdra alla skruvarna för att hålla varvräknaren på plats.
10

Route ledningarna ner instrumentpanelen och anslut den till metallen streck fäste. Tejpa trådarna i stället för att hålla dem från att komma i kontakt med plasten medan du kör.
11

Öppna huven på din bil och lokalisera staven på insidan av huven. Staven används för att hålla öppna huven på bilen och ge dig två fria händer att lokalisera den diagnostiska varvräknare anslutningen.
12

Lokalisera diagnostisk varvräknare anslutning under huven på din bil. Det bör vara placerad på den chaufför-sidostänkskär vägg. Det är en blå kabel med en svart skyddskåpa ovanpå det.
13

Mata varvräknare tråden genom hålet i brandväggen och koppla in den i den diagnostiska varvräknare kontakten. Den kontakten är under huven på din bil, som ligger på höger sida.
14

Placera gummi locket på toppen av det diagnostiska varvräknare kontakten och stänga huven.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148965.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.