Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man gör en 3-Point Turn

En trepunkts tur är ibland nödvändigt att vända på en tvåvägskommunikation med begränsat utrymme där en U-sväng är inte logistiskt möjligt. Det kan också krävas som en del av ett körprov. Det är viktigt att se till att det inte finns några tecken på gatan som förbjuder trepunkts varv och kontrollera att det finns gott om tid och utrymme att utföra denna körning manöver. Kontrollera om uppfarter eller parkeringsplatser som skulle hindra dig från att göra en tre-punkts sväng på vägen med fordon i rörelse. Instruktioner
1

Blink höger blinker, indikerar att du flyttar över ytterligare. Kör över till trottoaren på höger sida, saktar ner för att varna andra förare att du inte fortsätter i samma takt. Noggrant stopp så nära trottoarkanten som möjligt (mellan 6 och 12 inches bort) utan att röra vid den.
2

Blink vänster blinker, samtidigt som bilen står stilla. Kontrollera för bilar på alla möjliga sidor av dig, inklusive rätt bakom, och se till att bilarna är tillräckligt långt borta för att du ska genomföra minst 15 eller 20 sekunder av rörelse. Om några bilar är för nära vid denna tid, att signalen för dem köra runt bilen.
3

Vänd försiktigt din ratten hela vägen till vänster, sakta flytta hela bilen mot motsatta trottoaren. Avstannat vinkelrät mot den motsatta trottoaren, om möjligt, så att din stötfångare ställer upp med trottoaren (6 till 8 inches bort från det). Vara medvetna om ditt avstånd från trottoarkanten, för att inte stöta på det.
4

Slå på höger blinker. Se upp för bilar som kommer ner på samma gata. Om vägen är fri från trafik, sätta din bil i omvänd, och linda hjulet så långt till höger som möjligt. Säkerhetskopiera till motsatt trottoarkanten igen, företrädesvis vid en 45-graders vinkel. Sluta ca 6 till 12 inches från den.
5

Kontrollera för trafik igen och kontrollera att det inte finns några bilar som har kört upp framför eller bakom dig. Också vara försiktig med att skära av bilar som försöker gå runt dig. Växla från bakåt i enheten igen och fortsätta framåt med höger körfält.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148522.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.