Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Shift en 2001 Corvette ordentligt

Anledningen till att så många sportbil entusiaster är kär i Corvette är enkel: Det är snabbt. Den 2001 Z06 har oklanderlig hantering, och med en manuell växellåda, gör det 0-60 på 4,0 sekunder, med en 171 mph toppfart. För att få den typen av prestanda ur din Corvette, måste du veta hur man ska skifta ordentligt. Återupprätta en manuell växellåda ger dig mer kontroll över hur snabb och lyhörd din bil är när du kör. Instruktioner
1

Starta bilen genom att trycka på kopplingen ner hela vägen, sedan byter från neutral till första växeln.
2

Släpp kopplingen samtidigt trycka ner throttle så fort du kan.
3

Skjut kopplingen i, lyfter gasen, byta växel, släpp kopplingshandtaget och tryck på gasen ner igen för varje efterföljande skift. För att komma till 0-60 på 4,0 sekunder på ett omedelbart, golv motorn och komma så nära redline - 6500 rpm - som du kan innan uppväxling till tvåan, sedan tredje, och så vidare. Om du bara vill köra fort utan att trycka din bil till gränsen, bör du göra snabba och smidiga synkroniserade uppväxling med ett intervall på cirka 2800 rpm. Z06 är en sexväxlad, så det finns sex växlar som du kan kör.
4

Skjut kopplingen in, lyft gasreglaget och kusten eller broms för att stoppa. Sätt bilen i första och upprepa steg 1 till 3 för att starta upp igen. Om du bara sakta ner men inte kommer till ett fullständigt stopp, sedan nedväxling därefter (20 mph = tvåans växel, 30 km /h = tredje växeln, etc.).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149128.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.