Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Shift en Fuller Roadranger Transmission

Växling en Fuller Roadranger Transmission kräver övning. Det största hindret är att inte använda kopplingen för att flytta. När RPM (varv per minut) gauge börjar stiga, är nästa växel lätt att åstadkomma. Den Fuller Roadranger Transmission är vanligt förekommande i större lastbilar som långtradare och tunga fordon utrustning. Använda denna överföring kommer att kräva grundläggande färdigheter i att köra en manuell växellåda, bl.a. genom samarbete växlarna och stopp. Instruktioner
1

Säkerställ växelspaken är i neutralläge. Tryck på hög-låg shifter på framsidan av växeln för att den "ned"-läge. Se till att splitter på sidan av växelspaken trycks till "back"-läge.
2

Starta trucken genom att vrida nyckeln till läge "på" och tryck på tändningen för att starta trucken . Addera 3

Låt luft mätare att bygga till 120psi. Detta kommer att möjliggöra parkeringsbromsarna att frigöra. Tryck på den gula parkeringsbromsen. Tryck in den röda släpvagnsbromsar att frigöra släpets bromsar.
4

Tryck ned kopplingspedalen ner till golvet med vänster fot. Följ schemat ovanpå skiftenheten att placera lastbilen på första växeln. Första växeln kommer att vara hela vägen till vänster och nedåt.
5

Tryck ner gaspedalen ned samtidigt släpper kopplingen. Lastbilen kommer att flytta. Ge lastbilen mer bränsle för att säkerställa att det tar bort smidigt.
6

Dra reglaget upp och in tvåan när motorn börjar avveckla. RPM nål kommer att klättra upp. Lastbilen kommer att kännas som att det inte kommer att gå fortare.
7

Shift genom de återstående växlarna. Dra växelspaken till friläge och dra den främre omkopplaren i "upp"-läge. Placera reglaget på första växeln. Det redskapet blir 7th redskap.
8

Shift genom växlarna tills det inte fler växlar. Dra splitter omkopplaren på sidan framåt. Gå vidare till de övriga växlarna.
9

Placera splitter och high-low switch tillbaka till sitt ursprungliga läge när downshifting.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149288.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.