Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Instruktioner på att släppa en boll dragkrok

Vid bogsering en stor släpvagn eller ett fordon, är den vanligaste inställningen en dragkrok och boll. Bollen är monterad på den bakre delen av dragfordonet, och haken är fäst vid fordonet bogseras. Denna artikel kommer att berätta det bästa sättet att fästa och släppa det dragna fordonet ur skumt anslutningen. Korrekt installation och borttagning av bollen.

Välj rätt storlek bollen för din dragkrok. De vanligaste storlekarna är 1 1/2 till 2 1/2 inches, i 1/4-tums inkrement. För medeltung bogsering, såsom en pickup eller SUV drar en resa släpvagn, är det 2-tums boll den vanligaste, men du måste använda rätt storlek bollen som kommer att matcha skumt.

installera bollen, sätta in den i hålet på flänsen på baksidan av det dragna fordonet, och trä den stora muttern på axeln som sticker ut nedåt. Du behöver två stora skiftnycklar för att göra detta - en för att hålla den avfasade flänsen strax under bollen, och en för att dra åt muttern. Borttagning kräver också två stora skiftnycklar. När du tar bort bollen, vara särskilt noga med att inte låta nyckeln som håller flänsen slip, som personskada, eller skada på dragkroksenhet, kan leda till. Addera Montera dragkroken

dragkrok kommer att ha en låsspaken på sin övre yta. Släpp spaken och placera skumt över bollen. Sänk den på plats, se till att Hitch helt omsluter bollen, och stäng låsspaken.

Manövrera skumt på plats kan vara knepigt, speciellt om släpet är tungt. Det skumt kan ha ett stöd stå nära dess främre, och om det är så utrustad, kan du veva stativet nedåt så att vagnens vikt stöds, sedan tillbaka fordonet långsamt i läge (med bollen centrerad under hitch), därefter Sänk ner vagnen med veven. Det kommer att bli nödvändigt om släpvagnen är stora eller tunga, och görs bäst med en hjälpare att guida dig när du placerar dragfordonet.
Loss dragkroken

När du loss trailern, dragfordonet och släpvagnen ska stå på ett plant underlag, samt i nivå med varandra. Om du inte gör detta, kommer det skumt binda på bollen, och det kan vara svårt eller omöjligt att lösgöra skumt.

Om vagnen är utrustad med en vev stativ, är avlägsnande åstadkoms genom att sänka stå tillräckligt långt att släpets vikt stöds (men inte så långt att vagnen höjs i förhållande till dragfordonet), sedan släppa låsspaken, höja vagnen vidare så att kroken är klar i bollen, sedan köra bogsera fordonet några meter framåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148147.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.