Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bogsera en Jaguar X-Type

X-Type producerades av Jaguar från 2002 till 2008 års modell. Finns i två olika modeller, en sedan och sportswagon, kommer X-Type utrustad med fyrhjulsdrift som standardutrustning. På grund av sin fyrhjulsdrift plattform, bör alla X-Typer bogseras på en bil transportör som kan bära Jaguar med alla hjulen placeras på släpvagnen. Saker du behöver
Dragfordon
Car carrier
Visa fler instruktioner
1

Tilldela ett dragfordon och biltransporter betyget på rätt dragkapacitet för Jaguar X-Type. Innan bogsering X-Type, bör du justera backspeglarna på dragfordonet, kolla alla blinkers och bromsljus och synkronisera bromsarna biltransporter med dragfordonet.
2

säkert fästa bilen bärare, bogsering kedjor och lampor släpet till dragfordonet. Följ alla bogsering riktlinjer som med biltransporter och dragfordon för säker drift.
3

Park dragfordonet och biltransporter på en plan yta och i en rak linje.

4

Lossa framdäcket remmar och ställa dem bort från däcket plattformen.
5

Sänk lastramper, ligger på baksidan av bilen transportören till marken.

6

Drive Jaguar X-Type på bilen bäraren, med hjälp av en guide, tills framhjulen ställs mot hjulet stannar. Gör inte tillbaka bilen på bäraren.
7

Förskjut X-Type i "Park" och ställ in nödbromsen. Om du bogserar en Jaguar X-Type med en manuell växellåda, växling till lägsta möjliga växeln framåt och sedan ställa parkering /nödbromsen.
8

Center däcket bandet tie-down spärrhandtag med framdäcken. Använd de tie-down ratchets att dra åt remmen efter att de har placerats över framdäcken. Vid åtdragning av remmarna, uppmärksamma, så att de inte kommer i kontakt med andra delar på X-Type. Fäst säkerhetskedjorna från biltransporter till Jaguar X-Type ram
9

. Fäst inte till eller hindra styrningen eller komponenter broms på Jaguar. Det bör finnas en liten mängd slack i säkerhetskedjorna.
10

Returnera lastramper till sina låsta lagerplatser.
11

Ta nycklarna och låsa Jaguar X-Type.
12

bogsera Jaguar X-Type 100 meter. Utför en säkerhetskontroll på alla komponenter, inklusive:. Säkerhets kedjor, koppel, ramper, remmar däck, etc. En annan besiktning rekommenderas efter de första fem miles av bogsering och var 50 km därefter
13

Bogsera Jaguar X-Type i enlighet med alla trafiklagar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148410.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.