Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Förhindra att Von Karman Vortices på motorcykel Vindskydd

Om du någonsin har ridit en motorcykel i hög hastighet, kan du ha känt luft spill bakom vindrutan, bang huvudet runt och göra ett högt ljud. Troligtvis har du upplever effekterna av Von Karman virvlar som skapas när en vätska, som vatten eller luft, träffar ett hinder som stör dess flöde, såsom din motorcykel. Vi kan observera dessa turbulens mönster i molnformationer när de träffar en ö eller ett berg, och vi kan höra dem när kraftledningar börja sjunga i vinden. Förhindra dessa virvlar bildas på din motorcykel vindruta kräver en kombination av högteknologi och sunt förnuft. Instruktioner
1

Ändra din hastighet. Det enklaste sättet att undvika Von Karman virvlar på vindrutan är att minska, eller till och med öka, din hastighet till den grad att motorcykeln inte genererar denna typ av turbulens. Von Karman virvlar uppstår endast när förhållandet mellan täthet, diameter, viskositet och hastighet av en vätska, även kallad dess Reynolds tal, slår vissa proportioner.
2

Cut ventiler i din vindruta. Von Karman virvlar uppstår när det finns ett lågt lufttryck mellan föraren och vindrutan. Om du låter någon luft att strömma genom ventilerna på din vindruta och fylla detta område, kommer de nödvändiga villkoren för virvlar att synas existerar inte.
3

Byt din vindruta med en utformad för att minimera dra och inte genererar turbulens. Specialiserade vindruta tillverkare skapar konstruktioner baserade på matematiska formler såsom Laplaces ekvation, som används för att beskriva beteendet hos vätskor, att neutralisera turbulens och skapa en harmonisk flöde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149250.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.