Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Shift 10-växlad transmission i Truck

Att köra en lastbil med en 10-växlad transmission liknar kör en bil med en femstegad. Den enda skillnaden är det att finnas fem flera växlar att klättra igenom. Den 10-hastighet i en lastbil erbjuder också två växlar bakåt. Byta växel är densamma, förutom att när det är dags att byta till sjätte växeln, kommer det att finnas en hög /låg-omkopplaren för att trycka. När detta trycks, kommer lastbilen klättra genom de högre växlarna. Saker du behöver Review, en lastbil med en 10-växlad växellåda
Visa fler instruktioner
1

Se till lastbilen är i neutralläge genom att flytta växelspaken mot mitten. Det kommer att finnas gott om fria resor till höger och vänster. Säkerställ hi /lo-knappen på växelspaken är i nedfällt läge.
2

Tryck ner kopplingspedalen i golvet. Starta trucken genom att vrida nyckeln eller trycka på startknappen, beroende trucken kräver.
3

Låt lastbilen att bygga lufttrycket. Lufttrycksmätaren kommer att bygga upp till 120 psi luft. När luft mätare når den nivån, tryck på den gula parkeringsbromsen. Du bör ha en fot på kopplingen och den andra foten på bromspedalen.
4

Placera trucken på tvåans växel. Andra växeln är hela vägen till vänster och nedåt. Aldrig börja i första, eftersom det är för att starta på en kulle.
5

Tryck på gaspedalen samtidigt släpper upp kopplingspedalen. Lastbilen kommer att engagera och börja röra sig.
6

Observera varvräknare spårvidd som det kommer att stiga. När varvräknaren stiger förbi två tusen RPM, kommer det att vara dags att flytta till nästa växel.
7

Skjut växeln upp och något till höger. Skjut upp till tredje växeln. Låt RPM är att stiga igen för att växla till nästa växel. Dra reglaget rakt ner. Fortsätt att flytta genom växlarna tills lastbilen är på femte växeln.
8

Shift till sjätte växeln genom att dra i reglaget för att friläge, dra hög /låg switch upp och fortsätter att glida skiftenheten alla vägen till vänster och uppåt.
9

Brake genom att trycka på kopplingspedalen och bromspedalen hela vägen ner. Nedväxling kommer att hjälpa till att bromsa. Nedväxling genom att trycka ner kopplingspedalen och sätta växelspaken i en lägre växel för att sakta ner. Bromsen när växelreglaget är i tvåans växel. Säkerställa en hög /låg-omkopplaren trycks ned.
10

Placera trucken bakåt genom att trycka ned kopplingspedalen ner och dra reglaget hela vägen till höger och nedåt. Reverse har två växlar. Låg hastighet kommer att vara med hög /låg switch ner och hög hastighet aktiveras när brytaren är upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148564.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.