Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur får din bil av Mud

Om du någonsin gjort en sväng på vägen under en regnig dag i en ny hög med lera, minns du livfullt hur svårt det var att ta bort bilen från leran och få tillbaka på vägen. Som kvicksand, ju mer du kämpar med lera, kommer djupare bilen sjunka. För att få din bil, gå inte med din första instinkt och rev motorn eller som kommer att göra saker och ting värre. Saker du behöver
5-lb. påse kattsand eller sand
trädgrenar Sida 2 brädor, 2x4
Visa fler instruktioner
få din bil ut
1

Förbered för leriga förhållanden före tid. Innan du gör en resa i leriga förhållanden, sätta en 5-kilo. påse kattsand eller sand i bilen. Bildäck arbete genom att greppa vägytan på vilken de vilar när de roterar, driver fordonet framåt. Hårdare vägar, därför lånar bättre dragkraft. På våta eller leriga vägar bilens dragkraft minskar. Enligt Cornell University, innehåller den atomära strukturen av sand ojämna kanter som ger friktion och grepp. Kattsand gör samma på en synlig skala.
2

Räta ratten. Vrida ratten gräver djupare i leran, vilket gör bilen svårare att fria.
3

Häll sand eller kattsand i leran runt fastnat däcken. Packa så nära som möjligt för att säkerställa dina däck får ett bra grepp när du accelererar.
4 p Om du inte har något att hälla runt dina däck, skjut en längd på 2 av 4 under däcken närmast kanten av lera och vila den andra änden på torr mark. Se till att skivorna löper parallellt med vinkeln på dina däck och att de kontaktar däcken.
5

Starta bilen och flytta den i växel. Se till att din ratten rakt och långsamt knuffa gaspedalen. För att möjliggöra en bredare bana, grenar placera träd vid sidan av de styrelser. Kör upp den provisoriska rampen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148474.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.