Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en SMG Transmission

BMWs SMG (sekventiell M växellåda) var första som sågs på amerikanska kuster i högpresterande E46 M3. SMG växellådan växlas med växelpaddlar liknar en formel ett bil i manuell inställning eller som en konventionell automatlåda när transmissionen är placerad i autoläge. Ägare obekanta med SMG kan finna det lite ryckigt när de först köra den, men med kunskap och praxis, med hjälp av den här växellådan blir en enkel, tillfredsställande process. Saker du behöver
BMW med SMG
växellåda
Visa fler instruktioner
1

Drive smidigt. Precis som alla andra växellåda, oavsett om det är en automatisk eller en manuell, svarar SMG växellåda väl att jämna gaspådrag och bromsning ingångar. Detta är sant om SMG är i manuellt läge där föraren flytta eller helt enkelt kvar i autoläge där växellådan själv är ansvarig för växling.
2

Feather gasreglaget vid uppväxling. SMG kan höjas genom växlarna utan att lyfta bort av gasen, men ungefär som en vanlig manuell växellåda, svarar det smidigare när föraren lyfter foten bort av gaspedalen lite precis innan handen skiftar till nästa växel med ratten monterade paddlar. Detta kommer att hjälpa växellådan växla upp genom växlarna smidigare och ge det tid att koppla in kopplingen, väljer nästa växel och släpp kopplingen, vilket är den kedja av händelser som paddeln börjar.

3

nedväxling när du bromsar till stopp eller sakta till hörna. Som hastigheter minskar, välja nästa lägre växel, men inte flytta så snart som motorns varvtal förs upp till hög eller plötsligt. Helst bör du växla ned för att placera motorn i mitten av makt-bandet, runt 3000 eller 4000 rpm. Även om du kan låta växellådan hantera nedväxling automatiskt, nedväxling överföringen själv kommer att hålla dig mer i samklang med vad bilen gör.
4

nedväxling i en rak linje när det saktar till hörna. Försök att undvika att flytta SMG-lådan i mitten av ett hörn, speciellt om du kör i en pigg sätt. Växling vid kurvtagning har mer av en effekt på din BMW: s stabilitet än det gör i en rak linje, så koncentrera dig på att bromsa och nedväxling och därefter stänger för hörnet.
5

Använd sportläget. SMG har ett normalt läge och ett sportläge. Sport-läget växlar växellådan genom växlarna snabbare och kan leda till en smidigare körupplevelse. Det normala läget skiftar långsammare, vilket kan göra det svårare att köra mjukt och smidigt. Kör bilen ofta. En SMG-lådan tar tid och erfarenhet för att bli bekant med sitt beteende.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148485.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.