Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hjälper det att starta bilen en dag eller två i förväg, om det är kallt?

När en bil är väldigt kallt, är det viktigt att den värms upp ordentligt innan du börjar köra den. Om du bor i en av de norra delstaterna, snaps sträng kyla kan pågå i veckor. I dessa typer av villkor, startar bilen ibland hjälper hålla den i bättre fungerande form. Dock kommer helt enkelt starta en bil ett par dagar innan du behöver för att köra alla avstånd inte ge några större fördelar. Kallt väder Effect

Kallt väder har ett antal effekter på en bil. Först av allt, rinner det ström från batteriet. I kallt nog väder, kan vätskan i ett batteri frysa ännu. När kylan blir oljan i en bil också tjockare. Detta gör det svårare för den olja som skall tryckas genom motorn för att utföra korrekt smörjning. Men efter att bilen är avstängd tar det bara några timmar för dessa effekter för att bosätta sig i igen. Därför startar bilen en dag i förväg går inte att ge mycket av en förmån.
Kör bilen


Snarare än att bara starta upp bilen och låta det tomgång på plats, faktiskt värmer upp det och kör det regelbundet på vintern hjälper bilen stanna i bättre form. Warming en bil upp fullständigt och köra den får alla fluider som rör sig genom systemet och hjälper till att städa bort motor. Att köra bilen istället för att låta det sitta hela vintern innebär att du kommer att ha färre problem kommer våren, liksom varje gång du behöver använda bilen på vintern.
A Few Protokoll

Det mesta du behöver för att värma din bil upp för innan du kör det är ett par minuter. Vanligtvis är 30 sekunder till en minut allt som behövs. Om din bil har suttit en tid i temperaturer under noll väder, en minut eller två kan behövas i stället. Vänta inte tills värmaren börjar värma upp dig. Du ska värma upp bilen snabbare genom att bara köra den i stället för att vänta på att värma upp på tomgång.
Ett bättre alternativ

bästa alternativet att starta din bil bara för sakens skull köra det med några dagar är att använda en motorvärmare. En motorvärmare är en enhet under huven på din bil som du pluggar in i ett eluttag. Detta värmer upp kylvätskan i bilen, som håller motorn och oljan i ditt system varmt. Detta eliminerar eventuella behov av en längre uppvärmningstid när du startar bilen och är ett bra sätt att hålla din bil friska under mycket kalla vintrar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149604.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.