Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Säker körning Tips I dåligt väder

Att köra bil är en farlig verksamhet under de mest idealiska väderförhållanden, och du måste vidta extra försiktighetsåtgärder vid körning i dåligt väder. För att ge dig själv en bättre chans att styra din bil ordentligt i fattiga förhållanden, är regelbundet underhåll av din bil nödvändigt. Felaktigt pumpade däck och brist på vindrutan, broms, eller Styrservoolja lägga farliga element av dåligt väder körning, men det finns några säker körning som du kan följa. Använda bromsarna

en naturlig instinkt för många människor vid körning i dåligt väder är att på bromsen vid första tecken på problem. När du gör detta, riskerar du att förlora kontrollen över bilen och glida in i omgivande trafik, eftersom hjulen kan låsas. Enligt Weather Channel, bör du ansöka försiktigt bromsarna då och då för att se om däcken är gripande vägen. Försök att förutse potentiellt farliga situationer, och om du börjar börjar glida sedan pumpa bromsarna långsamt om du har vanliga bromsar. Om du har ett låsningsfritt bromssystem, eller ABS, applicera sedan gradvis trycket om bilen börjar glida. Det är svårt att bekämpa benägenheten att på bromsen, men om du vill stanna effektivt i dåligt väder du måste lära dig korrekt bromsteknik kontroll.
Använda Strålkastare

Körning i dimma och snö är farligt. De viktigaste sakerna att komma ihåg är att följa vägmarkeringarna på väg att bo i en egen fil, och att titta på för mötande trafik. Om du har dimljus, använda dem för bättre syn, men använd inte din höga balkar, eftersom de kommer att reflektera bort fukten i dimman och och göra det ännu svårare att se, enligt Midas ljuddämpare och Brake Corporation. Samma reflektion kan inträffa under en snöstorm också. Detta gäller särskilt på natten. Alltid använda dina vanliga strålkastare, och om dimman eller snön är så tjock att man inte säkert kan se vart du går, dra över.
Använda dina ögon
< p> Dåligt väder kan inkludera en snöstorm, tjock dimma, kraftigt regn eller ens ett lätt regn, eftersom vägytan kan vara slick från oljerester. Nederbörden kan leda till att du förlorar din koncentration, som dina ögon kan bli fast på enformiga rörelse fallande regn eller snö. Ditt fokus på vägen är oerhört viktigt i dåligt väder, men håll ögonen rör sig hela tiden. Kontrollera din bak och sidospeglar se till att hålla koll på vad som kommer upp bakom dig och tillsammans, men också kontrollera din hastighetsmätare ibland och kolla markeringarna i vägen för att se till att du fortfarande är i ditt körfält.

Tillåta Extra Space


Enligt Dr Voyageur resa webbplats, är det en bra idé att ge dig själv en kudde från bilarna runt omkring dig. Detta gör att du gott om tid att reagera om en olycka inträffar framför dig, eller om bilen framför dig beslutar att sluta plötsligt. Under normala körförhållanden, är en sträcka av en bil längd för varje tio miles per timme rekommenderas - försök att lämna ännu mer utrymme bakom och framför bilen hela tiden i dåliga körförhållanden. Om du är på en flera lane highway, försöka hålla ett körfält mellan din bil och bilarna bredvid dig. Addera Undvika Utslag Rörelser

The Weather Channel rekommenderar upprätthålla en långsam körhastighet vid dåliga väderförhållanden och undvika rörelser utslag, såsom att dra ut i ett annat körfält plötsligt. Du bör undvika att använda farthållaren på isiga vägar som farthållare tenderar att bromsa och gasa för att behålla din hastighet, och som kan vara farliga på is. Försök att inte passera snöplogar, som vision för dig, är snöplogen förare och förare i mötande trafik försämras av det dåliga vädret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148466.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.