Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Hypermile Gas med automatisk växellåda

Hypermiling är handlingen att öka bilens gas körsträcka genom att göra skickliga förändringar i hur du kör, som beskrivs i The Washington Post och noterat på webbplatsen Hypermiling.com. Hypermiling diskussioner och tekniker gro närhelst gaspriserna skjuta i höjden. Med undantag av ett steg, är hypermiling praktiseras på samma sätt oavsett om din bil har en manuell eller automatisk växellåda. Det är inte beroende på märke och modell eller mekanisk bearbetning delar i bilen. Bilar med hög körsträcka betyg kommer prestera ännu bättre när hypermiling tekniker genomförs. Instruktioner
1

Spela din gas körsträcka varje gång du fyller på pumpen. Använd din vägmätaren i bilen för att avgöra hur många miles du har kört sedan den senaste tankningen. Sedan, skriv ner hur många liter det tog att fylla din tank. Dividera miles av gallon kommer ge en korrekt miles per gallon (mpg) läsning.
2

Ändra dina aggressiva körvanor. Om du är i en dålig sinnesstämning under körning, är du sannolikt att smälla på dina bromsar oftare än lugn, avslappnad förare kommer. Lämnar en större buffertzon mellan dig och bilen framför dig betyder att du inte behöver bromsa så hårt eller så snabbt, vilket optimerar processen förbränning.
3

Minimera den tid du spenderar stannade vid rött ljus. Så fort du ser en kommande rött ljus sväng, eller se en bil framför dig tillämpa sina bromsar, ta bort foten från gaspedalen. Du kommer utan tvekan att bränna gas vid ljuset, så det finns ingen anledning att bränna något mer när du närmar det.
4

Accelerera långsamt när man kör iväg från hållplatser. Om du är i ett fordon med automatisk växellåda, stanna upp en sekund när bromspedalen släpps, därefter accelerera. Försöker detta steg i ett fordon utrustat med en manuell växellåda kan skada fordonet. Ännu värre, kan det leda till en olycka.
5

Använd farthållaren att accelerera långsamt hela tiden. Om bilen är utrustad med farthållare, är det "Accel" knappen ett bra sätt att öka hastigheten på en långsam och kontrollerad takt. På samma sätt kan "retard" knappen användas för att sakta ner vid behov. Dessa thumb-styrda knappar ersätta gaspedalen. Dock måste fötterna förblir alltid alert, eftersom hypermiling tekniker är inte viktigt när du behöver på bromsen för att undvika en olycka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149225.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.