Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en handbok i trafik

Om du hamnar ofta fast i trafiken, kanske du ifrågasätta ditt val att köpa en bil med manuell växellåda. Även överbelastning eller ridning kopplingen kan vara hårt på bilen, glöm inte de fördelar och kontroll som en handbok ger dig. Korrekt teknik för hantering av en handbok i trafiken kommer att hjälpa till att bevara din koppling och ge dig garantier för att värdet av att ha en handbok inte undergrävs av den inkonsekventa flödet av stop-and-go-trafik. Instruktioner
1

Håll bilen i första växeln när trafiken stadigt rör sig i hastigheter upp till ca 10 mph. Håll minst en bil längd mellan dig och bilen framför dig.
2

Trampa ner kopplingspedalen, flytta bilen i friläge och släpper kopplingen på tider när trafiken stannar eller blir så långsam att bilen känns som om det kommer att stanna medan i första växeln. Låt bilen rulla i friläge och använda pauser för att gradvis bromsa eller komma till ett fullständigt stopp. Inte "rida" kopplingen genom att hålla den höll en bit ner. Att göra detta kommer att leda till att kopplingen slits ut i förtid.
3

Trampa ner kopplingspedalen, flytta bilen i första växeln, släpp upp kopplingspedalen långsamt samtidigt lite deprimerande gaspedalen när trafiken tar fart igen .
4

Shift bilen till andra växeln när trafiken blir upp till ca 10 eller 15 mph. Bilen kan hållas på tvåans växel från hastigheter mellan 10 till omkring 30 mph. Vid denna punkt, börja tillåta avstånd av två billängder mellan dig och bilen framför dig.
5

Shift bilen i tredje växeln och högre som behövs om trafiken snabbar upp.

6

Shift tillbaka ner genom de olika växlarna när trafiken saktar eller börjar komma till ett stopp igen. Placera inte bilen i friläge och enkelt kusten medan du använder dina pauser för att sakta ner från en högre växel. Det är bäst att växla ner när du använder pauser för att sakta ner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148479.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.