Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Kallstart Tips för en Dodge RAM med dieselmotor

Starta en dieseldrivna motor i mycket kallt väder kan vara ganska frustrerande, och en ofta kritisk del av vintern nödsituationer. Tänk dig att strandsatta veta att starta motorn är det enda sättet att hålla sig varm - du vill veta dessa tips för att starta en Dodge RAM med en dieselmotor innan de fick in den situationen. Som det visar sig, det finns flera viktiga tips som kommer att hålla din Dodge diesel redo att börja, även vid kall ögonblick. Innan du börjar

Batteriet är nyckeln till en lyckad start. Kontrollera att batteriet är i toppform. De flesta lätta-måttliga duty diesel batterier, jämfört med tunga semi lastbilar, är mer kapabla än sina bensindrivna motsvarigheter. Ofta batterier avsedda för dieseldrivna applikationer har en CCA, eller "Kalla Amps Cranking," rating listade på fallet. Det är bäst att balansera detta nummer med livslängden på batteriet, eftersom batterier med högre strömstyrka betyg ofta har drastiskt kortare livstid.

Ge din motor ett försprång med rätt smörjning. Smörj din motor och drivlina med dedikerade diesel vätskor som har lägre jämförande viskositeter, speciellt på vintern. Motoroljor med lägre viskositeter kommer att erbjuda mindre flödesmotstånd, vilket kräver mindre energi från batteriet för att stänga av motorn snabbt nog för en lyckad start.

Det bästa sättet att bekämpa kylan är med, väl, värme. Håll motorn, batteriet och bränslesystemet varm med sina respektive värmare. Ett motorblock och batteri varmare kommer hålla motorn i en mer gynnsam temperatur för start. På samma sätt kommer att använda # 1 dieselbränsle istället # 2, och hålla tank och bränsleledningar varma med ett bränslesystem värmare, förhindrar bränslet från gelbildande, vilket underlättar en lyckad start. Använda glödstift för att värma enskilda cylindrar kommer också stöd i startprocessen.
Starta

starter behöver alla resurser i batteriet som möjligt för att ha tillräckligt med kraft för att starta motorn. Stäng av alla andra onödiga extra objekt som går på batteri. Dessutom uppgraderas startmotorer och batterier ytterligare göra startprocessen mindre stressande för bilen och föraren.

Försök att starta motorn. Om det var framgångsrikt vinter-säkras med de föregående stegen, bör det börja väldigt lätt. Annars är det enda som verkligen kan starta motorn ett hopp från en annan, mer kapabel batteri.
P Om motorn verkligen startar, låt den gå på tomgång i flera minuter för att värma upp oljan och motorkomponenter. Kalla motordelar är skörare under hög belastning, och varm olja är mer kapabel att smörja motordelar längre från oljetanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148119.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.