Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Dra en släpvagn med en Gas Truck

Förutom dieseldrivna lastbilar, gasdrivna fordon är ett vanligt sätt att transportera trailers till och från en destination. Gemensamma artiklar att bogsera omfatta resor släpvagnar, Släp och båtar. Nyckeln till framgång bogsering med en gas lastbil är att se till att bogsera fordonet är rankade att transportera vikten på släpvagnen. Dessutom följer några enkla tips för körning medan bogsering kommer att säkerställa att bogsera fordon, släpfordon och dess operatör kommer fram säkert till sin destination. Saker du behöver
Gaslastbil
Trailer
Dragkrok
Visa fler instruktioner
1

Se fordonets handbok för lastbilen som kommer att användas som bogsera riggen. Kontrollera bogsera rating för fordonet, vilket kommer att uttryckas i pounds, mot vikten på släpvagnen. Använda en gas lastbil med rätt bogsera rating kommer att se till att fordonet har tillräckligt med kraft för att säkert bogsera fordonet, samt en lämplig broms-och fjädringssystem för att underlätta övergripande hantering och stopp.
2

Install en dragkrok specificerade för att motstå vikten av släpvagnsvikten, om man inte redan är på plats. Kontrollera storleken på bollen mot storleken på dragkroken för att säkerställa kompatibilitet. Den vanligaste storleken bogsera bollar är 2 ", men varierar i storlek från 1 7/8" till 2 5/16 ".
3

Anslut trailern till gasen lastbilen genom att halka trailern tungan över bollen för skumt och säkra två med hjälp av hårdvara som på trailern. Anslut elkablar och testa bromsljus och blinkers på både dragfordonet och släpet. Åtminstone de flesta stater kräver att trailers har arbetat bakljus för att ge signaler till andra bilister.
4

Drive med släpet med säker fart. Forskning din statens högsta hastigheten vid bogsering lagar och aldrig driva en gas lastbil, medan släpvagn, över dessa hastigheter . Håll ett säkert avstånd mellan dig och de fordon framför dig och undvika plötsliga manövrar, eftersom dessa kan orsaka trailern väja okontrollerat eller välta. Starta och stoppa gradvis för att undvika att sätta onödig påfrestning på fordonets acceleration och bromsning komponenter.
5

Planera dina bogsering vägar till faktor i den ökade bränsleförbrukningen orsakas av bogsering. Beroende på den specifika fordonet och lasten som bogseras, kan gaslastbilar se en 3 gallon, eller mer, per mil minskning i bränsleekonomi tack vare den extra vikten av en trailer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149119.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.