Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Bark dina däck

Barking, eller skrikande, är dina däck en proklamation av bilens makt, eller så det uppfattas. Emellertid kan till och med relativt låg-drivna fordon göras till bark. Bullret den producerar är skapad av däcken tillfälligt förlorar dragkraft och skjuta gummit på trottoaren. Friktion, tillsammans med denna gnugga rörelse, orsakar skrika. Så länge du kan bromsa däcken löst, kan du skälla dem. Den drivande ytan är viktigt också. Släta, plana ytor tenderar att orsaka starkare skriker. Smuts ger inte tillräckligt grepp för att skrikande, men du kan säkert sparka upp en damm storm. Du har också två typer av växellådor, manuella och automatiska, vilket kommer att påverka den teknik som du använder. Instruktioner
Manuell växellåda
1

Tillåt dig själv gott om utrymme, eftersom du i slutändan kan starta framåt stora avstånd.
2

Tryck på knappen antisladdsystem för att stänga av antispinn. Vissa bilar kräver att du trycker på knappen i fem sekunder, medan andra helt enkelt växla. Se bilens instruktionsbok för exakta instruktioner.
3

Tryck kopplingen blomblad hela vägen till golvet och lägger i första växeln.
4

Tryck på gaspedalen tills dina RPM är ganska hög. Fyra tusen kommer troligen att fungera, men vissa bilar kommer att behöva betydligt mindre. Du måste experimentera för att hitta sweet spot.
5

Skjut din vänstra foten från kopplingspedalen blomblad för att kunna knäppa upp på egen hand. Detta kallas "popping" kopplingen. Eftersom RPM är högt, du har mer vridmoment genom drivlinan, vilket är mer än friktionen punkten av däcken kan hålla, så hjulen börjar skrikande när du startar framåt.
P Om du vill göra en stationär utbrändhet, hoppa på bromsen snabbt för att hålla från att lansera. Återigen är denna bil-specifika, så du måste spela med den för att hitta sweet spot. Du kan också trycka på gaspedalen ännu mer för att hålla däcken bryts loss.
Automatiska växellådor
6

Se till det finns ingenting framför dig och stänga av dragkraft kontroll, precis som tidigare.
7

Tryck bromsen blomblad eller dra i nödbromsen och flytta bilen i "Drive".
8

Tryck gaspedalen tills dina varvtal är mycket höga. Du kanske inte kan få dem ganska lika hög som med en manuell växellåda, men du behöver dem nära, såvida du inte har en ganska kraftfull bil. Bilen kommer redan vill sticket framåt, men håller bromsarna intryckt.
9

Sätt foten från bromsen blomblad, gör det möjligt att fästa upp på egen hand. Bilen bör inleda framåt med en hörbar skrika. Om den inte gör det, kan du behöva mer gas innan poppar bromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148939.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.