Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Däckstorlek Vs. Vikt för Fuel Economy

Däck är inblandade i två typer av motstånd som påverkar gas körsträcka: vikt motstånd och rullmotstånd. Båda påverka din gas körsträcka, men jämförelser av de två kan vara en jämförelse mellan äpplen och apelsiner. Vikt motstånd

vikt motstånd behandlar den kraft som krävs för att flytta vikten av bilen. Combustion överföring av kraft från motorn till axeln. Det måste finnas tillräckligt med energi för att rotera axeln, vilket motverkas av vikten på bilen. Extra pounds på eller i bilen kräver också extra energi för att hålla dem i rörelse. Detta är inte detsamma som motstånd orsakas av friktion.
Rullmotstånd

Rullmotståndet omfattar alla källor till friktion och motstånd när bilen är i stadig rörelse. Rullmotståndet skapas genom bredden av däcket, slitbanan, den mjuka (hysteretisk) material som används för vägytan av däcket, ytan av vägen själv och tillståndet av vägen.


Inte Vikt Alone

Den som races något på hjul - bilar, cyklar, et al - vet att minska vikten förbättrar prestanda. Lättare däck skapar ett lättare fordon, alltså mindre vikt motstånd. Men studier visar att de ursprungliga däcken för de flesta fordon är mest benägna att skapa den minsta rullmotstånd. Bil designers är mycket uppmärksam på rullmotstånd och de har gott om vetenskapliga data för att hjälpa dem att välja det bästa däcket för bilen.
Fördelar och nackdelar med Wide

Rolling motstånd ökar med bredare däck, eftersom det finns mer kontakt med vägen, därför mer friktion. Å andra sidan, kommer bredare däck eller däck med djupare slitbanor och mer hysteretisk (mjukt gummi) Material undre gas körsträcka på en torr plan väg. På ojämna eller hala ytor, däremot, specialdäck, som all-terrain eller vinterdäck, är säkrare och mer bränsleeffektiva ..
Ineffektiv Fuel

bensinförbrukning är ineffektivt. Mindre än 20 procent av den ursprungliga energin som alstras vid förbränning i en bil vänder faktiskt hjulen. Av detta, rullmotstånd slukar upp en tredjedel av bränslet. Om du minskar rullmotståndet med 10 procent, dina besparingar på bensin kommer sannolikt att ligga runt 1 procent.
Slitage

Rullmotståndet ökas genom slitage på däck . Den genomsnittliga ordentligt pumpade däck, under sitt liv, kommer att skapa 20 procent extra rullmotstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148783.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.