Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Dragkrok Säkerhet

Använd en dragstång då bogserar ett annat fordon , dragande en släpvagn eller någon annan utility vehicle bakom ett fritidsfordon , bil eller lastbil , men tänk på dragkroken säkerhet att garantera att inga olyckor inträffar . Typer

Dragkrok säkerhet ingår matchande dragstången till den typ av bogsering som kommer att äga rum . Använd ett självinställande mottagare mount ( den vanligaste ) , A - frame dragkrok eller självinställande fordon montera beroende på vad som bogseras .
Viktklasser

Matcha dragkroken vikt klassificering till vikten av fordonet bogseras . Dragkrokar klassas med vikten av det dragna fordonet . Klass I dragkrokar klarar av dragfordon upp till ett ton i vikt , eller 2000 pounds , klass II dragkrokar omfattar dragfordon på upp till 3500 pounds , klass III täcker fordons vikt på mellan 3501 och 5000 pounds och klass IV omfattar fordon viktning 5001 till 10.000 pounds .
Säkerhetstips

Never back - up medan bogsering av ett fordon , alltid parkera på områden som gör att dra ut . Kom ihåg att stanna tar längre tid på grund av den extra vikten , hålla ett säkert följeavståndet , minst dubbelt så stor som fordonet och släpfordonets sammanlagda längden för varje 10 miles av hastighet . På grund av den extra längden medan bogsering av ett fordon , lämna utrymme för svarvning och filbyten . Hitta en stor parkeringsplats för att öva stoppa och vända för att få känslan av att dra ett annat fordon bakom dig . Aldrig överstiga den rating av dragstången s släpvagnsvikt kapacitet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148761.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.