Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en standard Vehicle

Lära sig att köra en vanlig bil tar mer praktik än en bil med automatisk växellåda. En standard växellåda kräver att föraren behärska användningen av en koppling och en pinne skift. En förare som misslyckas med att få praktik kan äventyra andra bilister. Han bör ha en förståelse för hur man kör en vanlig bil och få lite off-road praktik innan det blir bakom ratten på allmänna vägar. Saker du behöver
Standard fordon
Visa fler instruktioner
1

Bekanta dig med de tre golv pedalerna. Du använder den högra gaspedalen för att öka fordonets hastighet. Använd bromspedalen (i mitten) för att sänka fordonets hastighet eller stopp. Du hittar kopplingen till vänster. Kopplingen är en pedal som är bara på vanliga bilar. Du använder kopplingen vid växling med växelspaken.
2

Tryck kopplingen så långt ner det går och bromspedalen. Lossa nödbromsen om den är på. Flytta växelspaken i neutralläge. De flesta stick skift har siffror för växlar framåt och en "R" för backväxeln. Du kan bestämma att växelspaken är i neutral genom att vicka den. Pinnen kommer vicka fram och tillbaka när du flyttar den. Vrid knappen för att starta bilen samtidigt trycka på kopplingen och bromsen.
3

Sätt bilen i första växeln om du går framåt eller bakåt om du behöver säkerhetskopiera fordonet. Med foten håller ner kopplingen, släpper foten från bromspedalen och flytta den till gaspedalen. Tryck försiktigt på gaspedalen samtidigt långsamt släppa kopplingen samtidigt. Bilen kommer att börja röra sig.
4

Tryck ner kopplingen och flytta växelspaken till tvåan som du fortsätter att accelerera. Alltid släpper gaspedalen innan man övergår till en högre växel. Du använder sedan samma process för att applicera tryck på gaspedalen och släpper kopplingen samtidigt. Den allmänna tumregel är att växla vid ca 3000 varv per minut. Men du måste öva på ett visst fordon för att hitta den bästa hastigheten som att växla för det fordonet. Upprepa samma process för att växla när du accelererar.
5

Använd bromsen för att bromsa bilen. När fordonet saktar ner, kommer motorn låter som det är att förlora makten. Det kommer att börja spotta om du väntar för länge med att nedväxling. Tryck kopplingen ner igen för att lägga i en lägre växel. Du släpper sedan kopplingen långsamt på samma sätt som när du skiftar till högre växlar. Däremot behöver du inte trycka på gaspedalen om du tänker på att minska din hastighet. Upprepa samma process tills du når första växeln igen.
6

Håll på kopplingen och bromsen när du är redo att parkera bilen. Håll växelspaken på ettans växel när du stoppar bilen och stänger av motorn. Lämna inte växelspaken i neutralläge. Bilen kan rulla om du lämnar den i friläge. Dra åt parkeringsbromsen innan du lämnar bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148469.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.