Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man utföra parallella parkering

fickparkering är en av de tuffaste och mest avgörande kompetens stadskörning. Lära sig att placera din bil mellan två bilar parkerade vid trottoarkanten kan du spara pengar, eftersom du inte kommer att behöva parkera på en dyr parkeringsplats, och ge lättare tillgång till byggnaden där du är på väg, vilket är särskilt användbart om du har saker att lasta eller lossa i din bil. Säkerhetskopiera din bil in i ett utrymme med förtroende genom att öva ofta och koncentrera sig på grunderna varje gång. Saker du behöver
Bil
Visa fler instruktioner
1

Hitta en plats flera meter längre än bilen. När du först startar upp, kan du ha en plats upp till fem meter längre än bilen. Eyeball avståndet mellan vindrutan och framsidan av din huva för att hjälpa dig att bedöma om en plats kommer att vara stor nog-det bör vara minst så mycket längre än din bil.
2

Ta i din omgivning genom att kontrollera din sida och backspeglar. Var säker på att det inte är en bil direkt bakom dig.
3

Aktivera din tur signal närmast den plats där du försöker park att varna förare bakom dig i din avsikt att parkera det .
4

Dra upp parallellt med bilen framför ditt utrymme och stopp, vilket innebär att ungefär en tre-fot klyfta mellan sidan av bilen och den andra. Håll ett öga på denna bil som du parkera. Om du kommer för nära den, dra ut för att återgå till din startposition bredvid den, och börja din manöver igen.
5

Flytta din bil i backen och vrida ratten åt höger. Kontrollera dina speglar igen innan långsamt låta foten från bromsen och börjar den första halvan av "S" tur. Om du är parkering på vänster sida av gatan, som på en enkelriktad gata, tänk på din parkeringsmanöver som ett omvänt "S" och börja med att vrida ratten hela vägen till vänster.

6

Håll uppbackning med ditt hjul vände sig till höger (eller vänster, om du är på vänster sida av gatan) tills ryggen hjulet är mycket nära till trottoaren och din främre passagerardörren är bara förbi stötfångaren på bilen framför. Om dessa två saker inte händer på nästan samma tid, dra framåt och börja om igen.
7

Börja vrida hjulet tillbaka till den andra sidan för att börja räta upp bilen, och fortsätter att långsamt vända in i utrymmet. Detta är den sista delen av "S" tur.
8

Räta hjulet gång på framsidan av bilen är helt i rummet och fortsätt långsamt bakåt, om du har mer utrymme bakom dig.
9

Skift tillbaka för att driva och dra fram en bit till slut reda ut. Helst bör du vara sex till åtta inches bort från kantstenen när du är klar. Den maximalt tillåtna i de flesta stater är 12 inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148471.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.