Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Skillnad mellan Vinterdäck & alla däck Season

Vid körning förutsättningarna förändras på vintern, många människor byter sina däck ut för rejäla vinterdäck. Jämföra Helårsdäck med vinterdäck kan hjälpa dig avgöra om du ska byta, och vilken uppsättning däck som är rätt för dig. Bromssystem

Vinterdäck är särskilt utformade för att skapa mer dragkraft för att göra det lättare att bromsa i snö och isiga förhållanden. Bromsa med vinterdäck i vinterväglag känns typiskt som bromsning under normala förhållanden med alla årstider däck.

Bromsa med alla season däck i snö och isiga förhållanden är svårare och potentiellt farlig. Det kräver att sakta och bromsning vid en betydligt längre sträckor.
Tire regummeringsmaskiner

Winter slitbanor är specifikt utformade för att hantera snö och lägre tempatures bättre. En bredare hjul design ger framkomlighet och hjälper gräva i snön. Spåren inom däck är bredare också, skapa en enklare kanal för snö och vatten att resa genom.

Omvänt Helårsdäck har en tunnare hjul design för att möjliggöra snabbare körning på olika terräng. Spåren är tunnare på hela säsongen däck också, skapa en jämnare kör motorvägen ytor, men inte ut så lätt som vinterdäck.
Pris
< p> vinterdäck, på grund av sina specifika utformning och användning, är i allmänhet dyrare än en uppsättning av alla-runt-däck. De flesta vinterdäck detaljhandeln för ungefär $ 100 dollar vardera. Priserna kan variera beroende på region, säsong, eller om däcken är nya eller begagnade.
Vinterdäck Fördelar

Vintern är mycket användbara i is och snöförhållanden. De förbättrar hantering och minska risken för missade bromsning. Vinterdäck är också bättre på att få ut av isiga fläckar när en bil är parkerad eller fastnat.
Helårsdäck
p Om du bor i ett område som inte har tunga snöar eller vintrar, bör hela säsongen räcka för ditt fordon. Den extra kostnaden för att köpa vinterdäck samt den tid det tar att byta ut dem mellan säsongerna får inte vara värt det, särskilt om du bor i ett område där vintrarna är relativt milda.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148258.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.