Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bogsera en bil med en annan med hjälp av en Tow Strap

En fiberkabel rem är oftast tillverkad av simhud nylon material som har öglor eller krokar av metall insydda i varje ände. En tåga rem kan vara användbart för att dra en inaktiveras eller fastnat fordon för korta avstånd med hjälp ett annat fordon. Använda en bogsera rem kan vara mer önskvärt än att använda en metall kedja, eftersom bandet är mer flexibla och mindre benägna att skada fordonen. Däremot töjer en kedja inte och kan gå sönder under påfrestningen av bogsering av ett tungt fordon. Saker du behöver
andreförare
Visa fler instruktioner
1

Tillbaka dragfordonet till en närhet av fordonet som ska bogseras. Fäst kroken i ena änden av linan remmen fabriken dragkrokar i fordonet som ska bogseras. Krypa under bilen och fäster remmen till en fast ramdel, såsom överföring tvärbalk, om fordonet som ska bogseras inte har fabriken dragkrokar.
2

Hook den andra änden av bogsera rem på baksidan av det andra fordonet. Använd fabriksinställningar dragkrokar om möjligt. Loop remmen runt hitch receiver eller en bakre ramdel om din bil inte har dragkrokar.
3

Ha en förare sätta sig bakom ratten på fordonet som ska bogseras och placera i friläge. Lätta ditt dragbilen framåt tills bogsera remmen är spänd och det finns inget slack. Kör framåt. Säkerhetskopiera och driva igen om den bogserade bilen har kört fast, eftersom gummiband verkan av bandet kommer att arbeta bilen ut. Har föraren i den dragna bilen styra fordonet och bromsar som behövs för att hålla den från att slå den bakre delen av dragfordonet.
4

Slå på en saftblandare och köra med låg hastighet om du kommer att bli bogsering för en kort sträcka. Gör växlingar smidigt att undvika plötsliga rörelser i släptåg remmen om du har en manuell växellåda. Se till att föraren i den dragna bilen håller bogsering remmen sträckt hela tiden genom att tillämpa hans fordonets bromsar som behövs. Kör inte på hårt trafikerade motorvägar. Kontrollera lokala lagar innan bogsering på allmän väg.
5

Avlägsna bogsering remmen genom att backa dragfordonet upp för att frigöra spänningen i remmen och skapa slack. Haka båda ändarna av bandet från varje fordon. Låt bältet torka ut om den har blivit våt innan den lagras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148616.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.