Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör med slitna Stötdämpare & Struts

De chocker och stöttor på din bil är de alla viktiga komponenter i suspension som isolerar fordonet och i sin tur föraren från den ständigt föränderliga yta av vägen. Över tiden kommer chocker och stöttor slits ut från upprepad användning. När de gör det, är resultatet en suspension som kan studsa upp och ner, känns vag och okänslig och bara allmänt inte gör vad den är avsedd att. En bil med slitna stötdämpare kan drivas på ett säkert sätt, men det är inte så bekväm som en med chocker och stöttor som är i god form. Saker du behöver
bil med slitna stötdämpare
Visa fler instruktioner
1

Snabba smidigt och långsamt. När du snabbt accelerera ifrån ett stopp i en bil med slitna chocker, kan den bakre änden faller ner plötsligt och den främre änden stiga upp på grund av hur mjuk och slitna suspensionen är. Du kan minska denna tendens genom att köra smidigt när du tar ut från en hållplats.
2

Stanna bilen smidigt och successivt. Ungefär som de problem som uppstår under acceleration, när du bromsar plötsligt i ett fordon med slitna stötdämpare och fjäderben främre änden har en tendens att doppa och bak uppväcka från okontrollerade viktöverföringen. För att minska detta, undvik racketen på bromsarna.
3

Kör runt hörn konservativt. Chocker och stöttor är de primära komponenterna som eliminerar eller reducerar krängning (tillsammans med krängningshämmare), så när dessa komponenter är slitna, kommer bilen luta mer i hörnen och känner sig mindre kontrollerbar. Genom att köra mindre aggressivt runt hörn, kommer bilen att känna sig mer säkra och hantera bättre.
4

Undvik stötar och hjulspår. En bil med dåliga chocker kommer att hoppa och skaka över ojämna sektioner av vägar på grund av okontrollerad svängning chocker och stöttor. Om möjligt, undvik att köra direkt över stora gupp och grov områden i väg, i stället styra bilen runt dem när det är möjligt. Också undvika att köra på ojämna vägar i allmänhet samt grusvägar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148482.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.