Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Tips om hur man installera egna Vinterdäck

Installera vinterdäck på din bil ökar dragkraften och minskar risken för att fastna eller råka ut för olyckor i snön. En studie av ministeriet för transport av Quebec visade att användningen av vinterdäck, som de också kallas, under vintertemperaturer förbättrar undvika kollision med 38 procent och minskar bromssträckan med 60 meter under resa på 60 kilometer i timmen. Effektiviteten av vinterdäck, beror dock på hur du installerar och använder dem. Vinterdäck kan minska säkerheten i bilen istället för att förbättra den, om de inte är korrekt installerade. Installera Vinterdäck på alla dina hjul

Blanda inte vinterdäck med vanliga däck. Även om du installerar vinterdäck på bilens drivhjul - exempelvis bakdäcken om din bil är en bakhjulsdriven - bilens övergripande hantering kommer att drabbas. Använda däck med olika mönsterdjup typer, kunde elasticitet och storlek äventyra stabiliteten i bilen istället för att förbättra den. Tillverkarna rekommenderar att du ändrar alla fyra däck, och i Quebec, är det ett lagkrav att installera vinterdäck på samtliga hjul från December 15 som den 15 mars.
Förväxla inte-runt-däck med vinter

Använd inte all-terrain däck om chanserna snö och mycket låg temperaturen är hög. Vissa däck marknadsförs som all-säsongen eller lera och vinterdäck, men det betyder inte att de utför samma som vinterdäck. Lera och snö däck, till exempel, basera deras namn på tomrummet-mot-gummi-förhållande av deras slitbanor design, vilket är liknande den i vinterdäck. Men vinterdäck utformade och testade speciellt för sina prestationer under vintertemperaturer medan lera och snö däck måste acceptera kompromisser för att ge acceptabla resultat under hela året. All-terrain däck är inte lika flexibel i kylan, inte heller har den bästa slitbanan för snötäckta ytor.
Använd separata fälgar för vinterdäck
< p> Undvik att använda samma fälgar till din vanliga och vinterdäck. Köp en extra uppsättning fälgar ska endast användas med vinterdäck. Detta kommer att göra att ändra din vinterdäck lättare och kommer också att spara på kostnaderna för att balansera dina hjul i början och slutet av vintern.
Större är inte bättre

Sporty breda lågprofildäck kan vara bra för torra sommarvägar, men de är fruktansvärt för våta och snötäckta vägar. Den smalare ditt däck med bättre grepp och lättare att du kan resa genom snön. Välj storlek vinterdäck rekommenderas av tillverkningen av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148926.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.