Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Tips för att växla när du kör standard Transmission

Många människor i onödan skrämmas av tanken på att köra en vanlig sändning. Det är verkligen inte så svårt som man kan tro, och dess skräckinjagande rykte är till stor del oförtjänt. Om du använder kopplingen och växelspaken ordentligt, och lära sig att maska ​​timingen mellan din vänstra fot och din högra hand, kommer du snart att sömlöst flytta som en expert. Grunderna

En vanlig transmission fungerar på samma sätt som en automatlåda, men du gör det skiftande snarare än att ha det gjort för dig. När du accelererar, växlar som förbinder motorn till hjulen ökar i hastighet tills de når en maximal tillrådligt rotationshastighet. Du kan berätta av ljudet av motorn när du når denna hastighet, och med tiden kommer du att veta instinktivt. Vid den punkt där du trycker på kopplingen, frikoppla växlarna, och flytta in i nästa högsta växeln. Detta ökar utväxlingen mellan motorn och hjulen, vilket gör att motorn att vända hjulen snabbare utan att gå fortare själv. Addera Koppling

Missbruk av kopplingen är en vanligt problem för förarna nya med vanliga sändningar. Försök att flytta in i en ny växel utan att trycka på kopplingen i tillräckligt långt eller poppar kopplingen snabbt snarare än att låta den gradvis kommer att orsaka redskap för att slipa och eventuellt orsaka skador på ditt fordon. Enligt Edmunds hemsida, kan du orsaka allvarliga skador på din koppling och svänghjul över tiden genom att flytta felaktigt. Det viktigaste att komma ihåg är att driva kopplingen helt innan växling och att hålla den intryckt tills du är helt i nästa växel, sedan släppa ut det sakta och försiktigt, så att överföringen tid att återuppta.


Shifting

många sändningar har fem växlar. De första och andra kugghjulen används vanligen för att få bilen upp till hastighet. Tredje och fjärde växlarna används runt i stan eller i trafiken. Femte växeln är marschfart och används när du är på en motorväg. Metoden för växling mellan växlarna är densamma oavsett vilken växel du är i. Beroende på layouten på växelspaken, måste du vara särskilt försiktig med att oavsiktligt flyttas från femte växeln i backen istället för fjärde. Detta misstag kan orsaka stora skador på din sändning.
Lärande

Enligt artikeln "Hur man kör en vanlig bil" på hemsidan glada nyheter, bör du vara lära sig att köra i en tom parkeringsplats, inte i trafiken. Denna kloka råd hjälper dig att undvika de dubbla påfrestningar av att lära en obekant färdighet samtidigt manövrera genom trafiken. Även om du har kört en automatisk år, om du bara lära sig att köra en standard, gör det med inga andra bilar runt. Börja med en betrodd vän eller en professionell instruktör som kan åka med dig och guida dig genom processen av lärande, vilket hjälper dig att undvika en potentiellt transmission-skadande processen av försök och misstag.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148767.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.